Tuşba Kaymakamlığı, beyninde ur olan hasta oğlunu Ankara’ya maddi sıkıntılardan dolayı tedaviye götüremeyen Kaya ailesine yardım elini uzattı.

Kaya ailesi beyninde ur olan oğlunu maddi sıkıntılardan dolayı tedavi edememiş ve yetkililerden yardım istemişti. Bu haberin basına yansıması üzerine harekete geçen Tuşba Kaymakamlığı ailenin yol masraflarını karşılayarak çocuklarını tedavi etmeleri için yardımcı oldu.

‘NÖROLOJİ DOKTORU YOK’

İlçenin Şemsibey Mahallesi’nde ikamet eden anne Birgül Kaya, ikisi kız 3 çocuğunun da hasta olduğunu ve çoğu zaman ilaç parası dahi bulamadığını belirterek, “Oğlumun kafasında ur var. Üç ayda bir kontrol için Ankara’ya gitmesi gerekiyor. Nöroloji doktoru burada olmadığından Ankara’ya sevk ediyorlar. Bazen 15 günde bir çağırıyorlar. İki seferdir çağırmalarına rağmen maddi durumum olmadığından oğlumu götüremedim. Yani 6 aydır tedaviye götüremiyorum. Çünkü Ankara’ya gitmek hem yol hem de orada kalacak yer sorunu yüzünden ve benim de maddi durumum olmadığından götüremiyordum. Şimdi yine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne götürdüm ve yine Ankara’ya sevk ettiler. Ancak yol masrafları ve kalacak yer sorunu yüzünden götüremedim. Ancak Tuşba Kaymakamımızın yanına gittim ve yol masrafları için bir miktar para verdiler. Oğlumu şimdi otobüsle gönderdim. Bundan dolayı kaymakamımızdan Allah razı olsun, ona çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREKLİLİĞİDİR’

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise, vatandaşa destek olmanın görevleri olduğunu belirterek, “Sosyal devlet olmanın gerekliliğidir. Biz de vatandaşlarımıza elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışmaktayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim