Van'ın Başkale ilçesinde "Umre Yolcusu Gaziler Projesi" hayata geçirildi.

 

Kaymakamlık ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Abdulselam Öztürk, bunun ülke için gazi olan vatandaşların kutsal topraklara olan hasretinin giderilmesinin amaçlandığı bir proje olduğunu belirtti.

 

Kaymakam Öztürk'ü makamında ziyaret eden gaziler, kendilerini Umreye gönderen yetkililere teşekkür etti. Proje kapsamında ilçedeki Kore Gazileri, Kıbrıs Gazileri ve çeşitli cephelerde gazi olmuş 11 kişinin Umreye gönderileceğini ifade eden Kaymakam Öztürk, "Umreye gidecek gazi ve şehit yakınlarına devletimize, milletimize, vatanımıza bizim için dua etmelerini istedik. Şuan ki süreçte İslam alemi ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bizde bu ülkede Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ve Kürdü hepimiz bir ağacın dalları gibiyiz. Düşmanlarımız bizi kötü durumlara düşürmeye çalışmakta,  bunun ilacı duadır. Umreye gidecek vatandaşlarımızdan bu ülke için dua etmelerini istiyoruz." dedi.

 

Kaymakam Öztürk'e teşekkür eden gaziler 15 gün sürecek olan Umreye gidecek kafileye ilçe müftü vekili Hamit Karadeniz eşlik edecek. Kaymakamlıktan uğurlanan gazilerden elleri öpülerek helalik istendi.

Editör: TE Bilisim