ŞEHRİVAN HABER - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Edremit Belediye Başkan Vekili olarak görevlendiren Kaymakam Atıf Çiçekli’nin talimatıyla ilçedeki parklara yeniden düzenleme getirildi. İlçede çevre düzenlemesi yapılan parklara şehitlerin isimleri verildi.

 

Yürütülen çalışmalar kapsamında Eski Camii Mahallesi’ndeki (Yeni TOKİ) bir parka ‘Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’, Erdemkent Mahallesi’ndeki (Eski TOKİ) bir parka ise ‘Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’ ismi verildi. Yeniden düzenlemesi yapılan parklara tabelaları asılırken, tabelaya şehitlerin özgeçmişi ve fotoğrafı da konuldu.

 

Şehitlerin isimlerini yaşatacaklarını dile getiren Atıf Çiçekli şu ifadelere yer verdi: “Memleketimizin birlik ve bütünlüğü için canını seve seve veren şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek için isimlerini yaşatacağız. İlçedeki parklara Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk başta olmak üzere diğer şehitlerimizin de isimleri vereceğiz. Bu vesileyle gözlerini kırpmadan vatan için canlarını veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim.”

 

Muhammet Fatih Safitürk, Mardin’in Derik Kaymakamı olarak görev yaparken, uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit olmuştu. Şehit trafik polisi Fethi Sekin ise, İzmir Adliyesine yönelik bomba yüklü araçla yapılması planlanan saldırıyı fark ederek, örgüt mensuplarından birini öldürdükten sonra şehit düşmüştü.

Editör: TE Bilisim