Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van-Gürpınar seferine başlayan otobüsler ilçe halkının yıllardır yaşadığı ulaşım sorununu ortadan kaldırdı. Bir hafta içerisinde binlerce yurttaşın faydalandığı otobüsler, ilçe halkının büyük ilgisi ile karşılaştı.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl alımı gerçekleştirilen Van – Gürpınar seferlerine başlayan yeni otobüslerine halk büyük rağbet gösterirken, yurttaşların yıllardır çektiği ulaşım sorunu ise ortadan kaldırıldı. Her gün düzenli olarak sabah 06.30’da ilk seferine başlayan otobüsler akşam geç saatlere kadar kent merkezinden Gürpınar ilçesine giden ve yine aynı şekilde ilçe merkezinden Van’a gelen yurttaşlara ucuz ve kaliteli ulaşım hizmeti sunuyor. Ucuz ve kaliteli hizmetin yanı sıra yurttaşları eşsiz Van doğası ile bütünleştiren otobüsler, konforlu ulaşım ile yurttaşlara sorunsuz ve tam zamanında seyahat imkânı da sağlıyor. 2 otobüsün sefere başladığı ilçe de sadece bir hafta içerisinde binlerce yurttaş otobüsleri kullandı. Yine öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan otobüsler, öğrencileri belirlenen güzergâhlar ile sorunsuz bir şekilde sabah okullarına akşamları ise evlerine bırakıyor.

 

‘ESNAF OLARAK YAŞADIĞIM SORUN ORTADAN KALKTI’

Van merkezde yaşayan ve Gürpınar ilçesinde esnaf olan Emin Koç, hayata geçirilen otobüs seferleri ile birlikte yıllardır ulaşım konusunda yaşadıkları sorununun ortadan kalktığını ifade etti. Otobüslerin sefere başlaması ile birlikte ilçe merkezinde bulunan iş yerine tam zamanlı gittiğini ve dönüş yolunda da aynı rahatı yaşadığını dile getiren Koç,” Otobüsler sefere başladıktan sonra, iş yerime düzenli olarak gidip gelmeye başladım. Esnaf oluşumdan kaynaklı kimi zamanlar gece geç saatlerine kadar iş yerimin açık olması gerekiyordu. Daha önce minibüsler belli saatten sonra kent merkezine ulaşım yapmıyorlardı. Buda bir esnaf olarak bana sıkıntı yaşatıyordu. Şimdi ise otobüsler sayesinde istediğim zaman işime giderken, akşam saatlerinde ise belirlenen saatler içerisinde evime dönebiliyorum. Bu anlamda yaşadığım sorunu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Otobüs sayısının fazlalaştırılarak, yurttaşların daha çok faydalanmasını istiyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMDA Kİ ADRESİ BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ

Gürpınar’da oturan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenci olan Fehim Özyaşar ise, belediyenin başlattığı otobüs seferleri için teşekkür ederek, başlatılan otobüs seferleri ile birlikte rahat bir ulaşıma kavuştuklarını dile getirdi. Otobüs seferlerinin başlaması ile birlikte sadece bir hafta içerisinde yüzlerce üniversite öğrencisinin belediyenin otobüslerinden faydalandığını söyleyen Özyaşar,” Biz öğrenciler belediye otobüslerini kullanıyoruz. Nedeni ise; hem ucuz hem konforlu olmasıdır. Daha önce minibüsler araçlar tam dolmadan hareket etmiyordu, bu da biz öğrenciler için derslere geç kalmak anlamına geliyordu. Yine akşam dönüş yolunda minibüsleri kaçırmamak için tüm sosyal aktivitelerden geri kalıyorduk. Şimdi ise bu sorunumuz tamamen ortadan kalktı. Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu çalışma ile belediyeciliğin ötesine geçerek, halkçı ve halkı esas alan çalışmaları hayata geçirdi. Taleplerimizi dikkate alarak yıllardır yaşadığımız ulaşım sorununu ortadan kaldırdı” dedi.

 

KURAL: DOĞRU OLANI SAVUNUP, TAKDİR EDECEKSİNİZ

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı otobüs seferleri halkın tüm kesiminden takdir alırken, toplu ulaşımda belediye otobüslerini kullanan CHP Gürpınar İlçe Başkanı Seyfettin Kural’da takdir etti. Kış ayı olmasından dolayı ulaşımda özel araç yerine belediye otobüslerini tercih ettiğini söyleyen Kural, belediyenin başlattığı otobüs seferlerinin hayatlarını kolaylaştırdığını belirtti. Kural,” Doğru olanı savunacaksınız, takdir edeceksiniz. Büyükşehir Belediyesi başlatmış olduğu otobüs seferleri ile birlikte hayatımızı kolaylaştırdı. Bu çalışma anlamlı ve gurur vericidir. Ben siyasi kimliği olan bir yurttaş olarak belediyenin bu çalışmasından dolayı oldukça memnun ve mutluyum. Daha önce akşam 4’ten sonra kent merkezinden evimize gelemiyorduk. Ticari taksilere dünyanın parasını vererek evlerimize gidebiliyorduk. Okul okuyan çocuklarımızı her akşam cadde ortalarında bekliyorduk. Şimdi ise bu sorun tamamen ortadan kaldırıldı. Bunu takdir etmemek, bu çalışmayı görmemek haksızlık olur. Ben bu çalışmadan dolayı CHP Gürpınar İlçe Başkanlığı adına Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim