Van'ın Gürpınar İlçesi'nin Kırkgeçit Köyü'nde 4 yaşındaki Nehir Aslan adlı kız çocuğu, evlerinin önünde oynarken kayboldu. Olayın haber verilmesi üzerine jandarma, köy korucuları, köylüler, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri köy ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına başladı.

EVİN ÖNÜNDE OYNARKEN KAYBOLDU

Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Köyü'nde meydana geldi. Evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Nehir Aslan, bir anda ortadan kayboldu. Aramaya çıkan ailesi küçük kızları Nehir'i bulamayınca durumu jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bunun üzerine köye çok sayıda jandarma, köy korucusu, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri sevk edilerek köy ve çevresinde yoğun bir arama çalışması başlatıldı. Aramalara çevre köylerde yaşayanların da destek verdiği belirtildi.

AİLE ÇOCUĞUN KAÇIRILMASINDAN ŞÜPHELENİYOR

Öte yandan arama çalışmaları bugün de devam ederken. Çocuğun yakınları büyük bir endişe içerisinde olduklarını, kaçırılmasından kortuklarını belirtti. Yetkililer, geniş bir alanda aramaların sürdürüldüğünü ve çocuğun biran önce bulunması için herkesin büyük bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. İlçenin Kırkgeçit Mahallesi'nde ikamet eden Nehir Aslan isimli çocuğun evlerinin önünde oynarken dün saat 14.00 sıralarında kaybolmasının ardından; ailesi, komşuları, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı arama kurtarma timi ve mahalle sakinlerinin desteğiyle gecenin geç saatlerine kadar arama çalışması yapılmıştı. Günün ağarmasıyla AFAD ekiplerinin yanı sıra jandarma ve köylüler tarafından tekrar başlatılan çalışmalara askeri helikopterler de destek veriyor.

Editör: TE Bilisim