Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir evin balkonunda bulunan ve dünyanın ’En güçlü böceği’ olarak nitelendirilen gergedan böceği, şimdi de Van’ın İpekyolu ve Erciş ilçelerinde bulundu. Yurt dışında 90 bin dolar gibi çok yüksek fiyatlarla alıcı bulduğu öne sürülen ve çok az bulunan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan gergedan böceği, bu kez Van’ın İpekyolu ilçesindeki Hatuniye Mahallesi’nde bir evde görüldü. İlçenin Hatuniye Mahallesi’nde ikamet eden Nevzat Dağhan, dün akşam saat 11.30’da çay içerken masalarına aniden bir şey konduğunu, bunun da kelebek olduğunu ezannettiklerini söyledi.

 

 

Dikkatli baktığında bunun farklı bir böcek olduğunu tespit ettiğini ifade eden Dağhan, “Hemen internetten bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırma sonucu bunun gergedan böceği olduğunu fark ettim. Şu an kimseyle irtibata geçmedim. İlgilenen üniversite hocaları varsa onlarla iletişime geçmek istiyorum. Yoksa bunu yarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceğim” dedi.

 

BİR TANEDE ERCİŞ'TE BULUNDU

Erciş ilçesinde bir inşaat işçisi, evinde dünyanın en güçlü böceği olarak nitelendirilen gergedan böceği buldu. 

 

5 çocuk babası inşaat işçisi Metin Baran (45), böceği dün gece televizyonda gördüğünü ardından misafirliğe gittiklerini eve döndüklerinde ise bu böcekle karşılaştığını söyledi. Bulduğu böceğin ölmemesi için özel bir kap içine toprak doldurarak böceği sakladığını da anlatan Baran, “Dün iftardan önce ailemle birlikte televizyonda izliyorduk. Türkiye’de üç yerde gergedan böceği bulunduğu belirtiliyordu. Biz iftardan sonra ailece misafirliğe gittik. Evimize dönünce çocuklar kanepe üzerinde bir böcek gördüler. Tabi çocuklar korkup dokunamadılar. Böceği yakınan incelediğimde bu akşam televizyonda gördüğüm gergedan böceğinin aynısıydı. Böceğe bir kap içine toprak koyarak kafes yaptım. Böceğe gözüm gibi bakıyorum. Şimdi bu böceği nasıl değerlendireceğimi, nereye vereceğimi doğrusu bilemiyorum” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim