Van’ın Başkale Kaymakamlığının desteğiyle 6 ayda bin 100 kadın kanser taramasından geçirildi.

 

İlk olarak nisan ayında ilçeye bağlı Albayrak Mahallesi’ndeki sağlık ocağında görevli doktor tarafından başlayan kanser taraması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tahsis edilen araçlarla kadınlar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilip ücretsiz muayene olmasıyla başlatıldı. 6 ayda bin 100 kadının kanser taramasından geçirildiğini ifade eden Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk,

 

"Başkale ilçemizin özellikle kırsal mahallelerinde yaşanan sağlık sorunlarının önemini biliyoruz. Her yıl çok sayıda vatandaşımız kanser hastalığına ilave oluyor. Sağlıklı bir toplum için kadınlarımızın önemi büyük. Evlerinden aldığımız kadın vatandaşlarımızı ücretsiz olarak gerekli kanser taramalarından faydalandırdık. Aile bütünlüğünün korunması için kadınların sağlıklı olması gerekiyor. Biz bu bütünlüğü korumak için kadınlarımıza destek olacağız. Erken teşhisin hayat kurtardığını yeniden hatırlatıp, herkesi tarama için duyarlı olmayı bekliyoruz" dedi.

 

Aile Hekimi Furkan Kınacı ise, bin 100 kadın içerisinde 14 servis kanseri şüphelisi, 29 meme kanseri şüphelisi, 47 kolon kanseri şüphelisi tespit edildiğini ve hastaların gerekli tedavi, kontrol ve takiplerinin sürdürüldüğünü söyledi. Kınacı, “Projeye ciddi destek sağlayan Kaymakamımız Abdulselam Öztürk’e sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Yerliharman Mahallesi’nde ikamet eden 46 yaşındaki İsminaz Kılıç da, kırsal mahallede yaşadıklarını belirterek, “Hastaneye gitme imkanımız kısıtlı, bu yüzden hasta olduğumu bile bilmiyordum. Çok şükür hastalığım erken teşhis edildi ve kurtuldum. Sağlığım yerinde şimdi, Allah devletimizi ve Kaymakamımız Abdulselam Öztürk’ü başımızdan eksik etmesin. Çok faydalı bir hizmet, bu çevreye de örnek oldu. Doktorlarıma da sonsuz teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim