HÜDA-PAR Çaldıran İlçe Başkanlığı binasına dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotoflu saldırı düzenlendi. İçeride kimsenin olmadığı bir saatte düzenlenen saldırının ardından çıkan yangın, yapılan müdahale sonucu söndürüldü.

Açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR İlçe Başkanı M. Selim Çınarcı, 2 kişinin parti binalarına saldırarak 2 adet molotofkokteyli attığını söyledi. Atılan molotoflardan dolayı küçük çapta yangın çıktığını belirten Çınarcı, “Esnaf komşularımız yangını görüp hemen müdahale etmişler. Parti binamızda küçük çapta zarar meydana gelmiştir. Bu gibi saldırılar daha öncede olmuştu. Nasıl ki biz o saldırılara rağmen hala burada isek, şimdi de buradayız. Bu saldırılar bizim davamızı sürdürmemize engel değildir ve olmayacaktır” dedi.

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise, söz konusu olaylarla halkın huzurunun kaçırılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu tür huzursuzluklara fırsat vermeyeceğiz. Kolluk ve polisten de olayın faillerinin derhal ve ivedilikle bulunmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bu tür olayların artarak devam edeceği endişesini taşıyoruz. Olayların önü daha sonra alınamayabilir. Bu saldırılar halkın zararına olan davranışlardır. Bu saldırıyı kınıyoruz ve yakın zamanda ayrıntılı açıklama partimiz tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis, soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim