2013 Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile bazı bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı değişik görevlere getirildi. 43 vali yardımcısı kaymakamlağa atandı. Kararname ile birlikte başarılı Vali Yardımcıları’ndan Atay Uslu Ankara’ya tayin olurken, Büyükşehir olduktan sonra yeni eklenen iki ilçe olan İpekyolu ile Tuşba’nın da kaymakamları atandı.

 

Söz konusu müşterek kararnameyle bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Bunlardan 65 kaymakam adayı eğitimlerini tamamlayarak kaymakamlık görevine başladı. Bakanlık merkezinde görevli 24 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 kaymakam ve 8 vali yardımcısı Bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi. Merkezde görev yapan 2 mülki idare amiri kaymakamlığa, 4 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 43 vali yardımcısı kaymakamlığa, 1 vali yardımcısı il hukuk işleri müdürlüğüne atanırken, 83 vali yardımcısı yer değiştirdi. Atamalarda, 263 kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 kaymakam vali yardımcılığına, 6 kaymakam il hukuk işleri müdürlüğüne; 2 il hukuk işleri müdürü naklen yer değiştirirken, başka göreve atanmak üzere 4 mülki idare amiri de görevlerinden alındı.

 

VAN'A ATANANLAR, VAN'DAN GİDENLER

 

Resmi Gazete’de yapılan değişikliklerde Van’da tayinlerin yaşandığı iller arasında yer aldı. Alınan karala başarılı Vali Yardımcıları’ndan Atay Uslu’da da Ankara’ya atandı. Özellikle deprem ve sonrasnıda Van’ın yeniden toparlanması anlamında çok büyük başarılara imza atan ve Van’ın dünyaya tanıtılması adında büyük emekleri olan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'nun Yeni görev yeri İçişleri Bakanlığı oldu. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanan Atay Uslu bundan sonra Ankara’da görev yapacak.

 

YENİ İLÇE KAYMAKAMLARI DA BELİRLENDİ

 

Ayrıca Van-Edremit Kaymakamlığına Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz, Van Vali Yardımcılığına Arsin Kaymakamı Salih Altun'un getirildiği görüldü. Öte yandan Van’ın resmen büyükşehir statüsü kazanmasının ardından kurulan iki yeni ilçe olan İpekyolu ve Tuşba’nın da kaymakam atamaları yapıldı. 1’inci derece iki ilçe olan İpekyolu’na Pamukkale Kaymakamı Sabri Uzun getirilirken, Tuşba Kaymakamlığına ise Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyetmez getirildi. Böylelikle yeni binalarının da kurulma aşamaları tamamlanan kaymakamlarının da atanması ile birlikte 2014 yılındaki yerel seçimlerde belediyenin de büyükşehir ünvanını kazanacağı Van’da hazırlıklar devam etmiş oldu. (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim