Geçen çarşamba akşamı, Gürpınar İlçesi’ne  40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi’nde evinin önünde oyun oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan’ın izine hala rastlanmadı. 5 gündür mahalle ve çevresinde arama yapan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular, bugün sabahın erken saatlerinde yeniden çalışmalara başladı. İlk olarak köydeki kullanılmayan ahırlar ve tandır evlerine yeniden giren ekipler, tandırların içini de  kontrol etti. Ot yığınlarının arasına da bakan ekipler, daha sonra aramaları nasıl ve hangi bölgelerde sürdüreceklerini belirlemek için ara verdi.



ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARI NEHİR İÇİN DUA EDİYOR

Nehir Aslan’ın okulunda da hüzün var. Kırkgeçit Anaokolu öğrencileri ve öğretmenleri Nehir’in bir an önce bulunması için dua ederken, Nehir’in okuldaki etkinliklerde yaptığı oyuncaklar ve boyamalar da özenle sınıfının bir köşesinde saklanıyor.



BİR ÇOCUK, NEHİR’İN BEYAZ OTOMOBİLE BİNDİRİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kırkgeçit Mahallesi’nde yaşayan 10 yaşındaki bir çocuğun verdiği bilgi, arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. 6 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan’ın beyaz bir otomobile bindirildiğini söyleyen çocuk, daha sonra Nehir’in tekrar araçtan indiğini iddia etti. Çocuğun verdiği bu ihbar üzerine ekipler çalışmalarını bu yönde de sürdürmeye başladı.

Acılı anne Aslan ise "Zaten kızımın kaçırılmasından şüpheleniyordum. Eğer kızımı kaçırmışlarsa onlara yalvarıyorum. Ne olur bana kızımı geri getirsinler. Bu kışı bana haram etmesinler. Yeni doğan bebeğimi bile sevemiyorum" diye konuştu.

En ufak bir ipucunu bile değerlendiren güvenlik güçleri arama çalışmalarını özel ekiplerle çok yönlü sürdürüyor.

.

Editör: TE Bilisim