İpekyolu ilçesindeki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin, Yüksekova’dan gelen öğrencileri bağrına bastı. Yaptığı projelerle velilerin gönlünde taht kuran Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin, bir yandan da ilçelerinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle kente gelen Yüksekovalı öğrencilerin sevgisini kazandı. Geldikleri ilk günden itibaren öğrencilerle ilgilenen ve onlara aile şefkati ile yaklaşan Seçkin, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Yüksekovalı 150 öğrenciye bir kahvaltı salonunda Van kahvaltısı ikramında bulundu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Yüksekova’dan gelen öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Seçkin, amaçlarının öğrencilere bir aile olduklarını htirmek olduğunu vurguladı. Seçkin, 'Biz bir aileyiz’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek "Öğrencilerimizin psikolojik durumlarını bildiğimiz için onları dışarıya çıkararak hem moral motivasyonlarını yükseltiyor hem de Van’ın kültürel zenginliklerini tanıtıyoruz. Bunu da Van kahvaltısı ikramında bulunarak başlattık. İleri ki süreçte ilimizin ve ilçelerimizin tarihi yerlerini gezdirmenin yanında tiyatro ve sinema etkinliklerimizde olacaktır” dedi. Öğrencilerin kısa sürede uyum sağladığını anlatan Seçkin, “İlk başta biraz uyum problemlerimiz vardı. O problemleri rehber öğretmenlerimizin günde 3-4 saat oryantasyon seminerleri vermesi ile aştık. Şimdi çok uyumlu bir ortam oldu. Onlarla çok güzel günlerimiz oldu, olacaktır. Onlarla mutluyuz. Yüzlerindeki gülücük bize yansıyor, biz de onlarla mutlu oluyoruz. Ailelerinden uzak olmaları artık fazla etkilemiyor onları. Çünkü biz bir aileyiz” diye konuştu.

 

Yüksekova’dan gelen Hividar Durmaz adlı öğrenci ise, öğretmenlerinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, “Bizimle iyi vakit geçiriyorlar. Ailemizin yokluğunu htirmemeye çalışıyorlar ve bunu gerçekten başarıyorlar. Yüksekova’daki ortama çok alışmıştık, hiç ayrılmayacağımızı düşünüyorduk. Ama böyle ani olması bizi üzdü” dedi.

Hülya Torsun adlı öğrenci de, Van’ı çok sevdiğini ve özellikle Müdür Seçkin’e teşekkür ettiğini belirterek, “Müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimiz ve Van halkı bize hoşgörü gösteriyor. Hepsi sıcakkanlı insanlar, ama Yüksekova’yı çok özledim. İnşallah kısa zamanda ailemize ve okulumuza kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendilerini görmesini istediklerini vurgulayan Torsun, “Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın gelip bizi görmesini istiyorum. Her gün can kaybı ve şehit haberleri bizi üzüyor. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Bizim de canımız yanıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim