Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi, 2015 yılı çalışma sezonu içerisinde Erciş ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmaları açıkladı.

 

VASKİ Erciş Şubesi’nden yapılan açıklamada, Erciş İçme Suyu Temin Projesi ve İller Bankası'ndan alınan kredi ile finanse edilen Atık Su Arıtma Tesisi inşası çalışmaları dışında sezon içinde 58 kilometre içme suyu hattı, 17 kilometre kanalizasyon hattı döşenirken, 11 ayrı mahalleye ise sondaj kuyusu açıldığı belirtildi. 37 mahalledeki su deposunun onarıldığı ifade edilen açıklamada, yıl içerisinde 7 adet ise yeni depo yapımında bulunulduğu kaydedildi. Ayrıca ilçe genelinde bin 774 yeni aboneliğin yapıldığı ve 3 bin 782 sayacın değiştirildiği dile getirildi.

 

2015 yılının genel olarak başarılı geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, “Erciş İçme Suyu Temin Projesi kapsamında Işıklı Mahallesi’nde bir adet modern ve teknolojik içme suyu arıtma tesisinin yapım süreci devam ediyor. Aynı proje kapsamında ilçe genelinde 90 kilometre büyük ve küçük çaplı su hattı değiştirildi. Bunların yanı sıra şubemizin denetleyiciliğini yaptığı ve İller Bankası'ndan alınan kredi ile finanse edilen Gölağzı Mahallesi'ndeki İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımı da son hızıyla sürüyor. Söz konusu tesisin tamamlanmasıyla ilçedeki atık su sorununun 50 yıllığına çözülmesini hedefliyoruz. Hem devam eden projeleri hem de bizim şube olarak üstlendiğimiz çalışmaları değerlendirdiğimizde 2015 yılının genel olarak başarılı geçtiğini diyebiliriz'' denildi.

VASKİ Erciş Şubesi, 2016 yılının hizmet planının ise hazırlandığını bildirdi. 

Editör: TE Bilisim