İlçe gezilerine aralıksız devam eden Başkan Toprak, Başkale İlçesini ziyaret etti. Başkale’de kurum amirleri ve meslek temsilcileriyle bir araya gelen Toprak “Amacımız, Başkale’nin tarım ve hayvancılıkta beklenen düzeye yeniden ulaşmasıdır” dedi. Toprak, ziyaretlerinin son bölümünde Başkale’nin köy okullarına, beraberinde getirdiği hediyeleri dağıtarak öğrencilerle sohbet etti. Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Hakkâri’nin borsa faaliyet alanına dâhil edilmesinden sonra mevcut durum analizi ve yeni dönem planları çerçevesinde ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce Bahçesaray ve Özalp’e giden Başkan Toprak, Başkale ilçesini de ziyaret etti.

 

“BAŞKALE KAYMAKAMI ZİYARETTEN MEMNUN”

 

Başkale’de ilk olarak Kaymakam Murat Büyükköse ile görüşen VATBO Başkanı Toprak, ilçe hakkında bilgi aldı. Başkan Toprak’ı yeni görevinden dolayı tebrik eden Başkale Kaymakamı Büyükköse “İlçemizde biz de göreve yeni gelmiş sayılırız. Bu süreçte ilçede ekonomik, sosyal bir takım çalışmaları ivedilikle gerçekleştiriyoruz. Hayvancılık ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Eğitim alanında da tek başına devlet eliyle bir şeyler yapılır belki ama buna sivil toplum kuruluşlarının, özel teşebbüslerin yardımcı olması bizi daha mutlu eder. Bu anlamda okulların tamiratı, öğrencilerimizin bir takım ihtiyaçları için de Ticaret Borsası’ndan ve diğer sivil toplum kuruluşlarından da destek istedik. Başkanımız ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe ziraat Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü amirleriyle görüşüp bilgi alışverişinde bulundular. Bundan sonra da ziyaretler karşılıklı sürecek” dedi.

 

Başkan Selman Toprak ise “Başkale ilçemizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yeniden dönen vatandaşlarımız var. Burada özellikle küçükbaş hayvancılığın verimini arttırmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. Yayla ve meraların daha verimli kullanımı, borsamızın seyyar temsilciliklerle buraya sık ziyaret yaparak hizmet vermesi, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza bilgi, destek, proje danışmanlığı, sorunların kamu kurumlarına ve ilgili bakanlıklara aktarımı konularında hizmetler sunacağız. Bilgi alışverişinde bulunmak, işbirliği yapmak ve istişare etmek için buradayız” diye konuştu.

 

TOPRAK “TARIM VE HAYVANCILIĞA DÖNÜŞ YAPAN VATANDAŞI DESTEKLEMELİYİZ”

 

Başkan Selman Toprak daha sonra Başkale İlçe Tarım Müdürü Tevfik Cebe ile görüştü. Cebe, Başkale’de vatandaşların farkında olmadan organik hayvancılık yaptıklarını, bunu projelendirerek destekledikleri takdirde büyük kazanım sağlanacağını söyledi. Başkan Toprak ise, büyükbaş ve özellikle küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşların kendilerine yönlendirilmesi konusunda destek isterken, ilçe bazında örnek projelerle farkındalık oluşturup vatandaşlara rol model olacak çalışmalara teknik destek sunacaklarını ifade etti.

 

AŞKAN “BAŞKALE İHMAL EDİLMİŞTİ, TARIM VE HAYVANCILIK ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR”

 

İlçe Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan’ı da ziyaret eden Başkan Toprak, burada da hayvancılık ve çiftçilik yapan vatandaşlarla ilgili bilgi aldı. Aşkan, Başkale ilçesinin hep ihmal edildiğini, ciddi bir kooperatif eksiği bulunduğunu belirterek “Büyükbaş hayvan yok denecek kadar az, küçükbaş hayvan sayısı ancak yüz bin üzerinde. Burada modern tesisler, süt ürünleri depolama yerleri istiyoruz. Bunları getirmek için çalışıyoruz” dedi. Aşkan, Toprak’tan VATBO olarak kendilerine danışmanlık hizmeti ve teknik destek verilmesini talep etti.

 

TOPRAK, ÖĞRENCİLERİ YİNE UNUTMADI

 

İlçe ziyaretlerini Milli eğitim Müdürlüğü ile sonlandıran Başkan toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk ile köy okullarını ziyaret etti. Köy okullarındaki öğrencilere hediyeler dağıtan Toprak, öğrencilerle ve öğretmenleriyle sohbet etti. Ziyaretlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Öztürk ile bir süre görüşen Başkan Toprak, daha sonra Başkale ilçesinden ayrıldı. 

 

 

Editör: TE Bilisim