Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, borsa çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ilçe gezilerine Çaldıran ve Muradiye ilçeleriyle devam etti. Çaldıran ve Muradiye’de temaslarda bulunan Başkan Toprak, iki ilçenin Milli Eğitim Müdürlerini de ziyaret etti.
Başkan Selman Toprak, ilçe ziyaretleri kapsamında beraberinde getirdiği hediyeleri öğrencilere dağıtmak üzere ilk olarak Muradiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu’nu ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Milli eğitim müdürü Kütükçüoğlu, ilçe ve bağlı köylerde okuyan öğrencilerin durumu ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Toprak, öğrencilere TOBB aracılığı ile gönderilen hediyeleri getirdiklerini ve özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Daha sonra Çaldıran ilçesine geçen Başkan Toprak, burada da Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş ile görüştü. Görüşmede Çaldıran ilçesindeki eğitim profili ile ilgili önemli bilgiler veren Anuş, “Çaldıranlı öğrencilerin özellikle sayısal alanda beceri düzeylerinin yüksek çıkması bizleri sevindiriyor” dedi.
Başkan Toprak, bölgedeki öğrencilerin azim ve kararlılıklarıyla çok güzel işler başardıklarını ve girdikleri sınavlarda iyi sonuçlar aldıklarını hatırlatarak, eğitim alanında öğrencilere her türlü desteği sivil toplum kuruluşlarının da vermesi gerektiğine inandığını söyledi.
VATBO Başkanı Toprak, burada da köy okullarındaki öğrenciler için getirdiği hediyeleri Milli eğitim Müdürü Hamza Anuş’a teslim ederek ilçeden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim