Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Turut ve VEDAŞ Van İl Müdürü Murat Taş, İpekyolu ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.
VEDAŞ’ta düzenlenen toplantıda konuşan mahalle muhtarları; sokak aydınlatmaları, çağrı merkezi gerekliliği, ilave trafo, direklerin deplase edilmesi, arıza ve bakımlar konusundaki taleplerini dile getirdiler. Taleplerin, temsilcisi oldukları mahalle halkının ortak görüşleri olduğunu ifade eden muhtarlar, sorunların çözümü noktasında bu toplantıların olumlu sonuçlar doğuracağını düşündüklerini ifade ettiler.

TÜRÜT: 2014 YILINI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyen VEDAŞ Şirket Müdürü Zafer Turut, “Aydınlatma konusunda il, ilçe ve köylerde çok ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Haziran ayının ortalarına kadar mevcut sokak aydınlatmalarında çalışmayan kalmayacak diyebilirim. Ancak yeni aydınlatma tesisinin kurulması ile ilgili olarak Van Valiliği’nin başkanlığında oluşturulan Aydınlatma Komisyonu’nun kararını beklemek zorundayız. Komisyon kararı olmadan yeni aydınlatma tesisi oluşturmamız mevzuata aykırıdır. Çağrı merkezi kurulması konusunda genel merkezimiz tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Sanıyorum 2014 yılı içerisinde çağrı merkezimiz faaliyete geçecektir. Çağrı merkezinin kurulması ile birlikte müşterilerimiz bizlere daha kolay ulaşacağı gibi arızaların sistem üzerinden ilgilisine iş emri olarak iletilmesi sonucunda arıza onarım işleyişi de hızlanacaktır. Havaların düzelmesi ile birlikte ekiplerimiz; hatların bakımı, arızalar ve voltaj düşüklüğü gibi konularda tüm il, ilçe ve köylerde çalışmalarını hızlandırmış durumdadır. 7 gün 24 saat görev yapan arıza ekiplerimizin yanı sıra, kurum personelleri de cumartesi günleri mesai yapmaya başlamışlardır. VEDAŞ olarak tüm çalışanlarımızla havanın çalışmaya müsait olduğu bugünleri iyi değerlendirip önümüzdeki kışa en iyi şekilde hazırlanmak için seferber olduk.

TÜRÜT: ALINAN ENERJİNİN BEDELİNİ ÖDEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Elektrik dağıtımı ciddi maliyetleri olan bir hizmet türü olduğunu dile getiren Türüt, “Ancak kaçak elektrik kullanımı ve vatandaşlarımızın faturalarını düzenli ödememesi nedeni ile şirketimiz, aldığı enerjinin bedelini ödemekte güçlük çekmektedir. Mali tablodaki bu olumsuzluk maalesef yatırım projelerimizi hayata geçirmemizi de yavaşlatmaktadır. Son olarak sorumlu olduğunuz mahallelerde, halkımızı kaçak elektrik ve fatura ödeme alışkanlığı konularında bilgilendirmenizi istirham ediyorum. El birliği ile bu sorunları aşacağımıza ve bölgemize yakışan hizmeti halkımıza kavuşturacağımıza olan inancım tamdır” dedi.

Editör: TE Bilisim