İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nin yolları bir yıldır yarım bırakılmış halde bekliyor. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken, Belediye yetkilileri ise yarım kalan yollar için Mayıs ayında çalışma başlatacaklarını kaydetti.

 

2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir olan Van’da 2 yeni ilçe oluşturuldu. Yeni olmaları nedeniyle yapmaya çalıştıkları birçok çalışmanın üstesinden gelemediler. İpekyolu yerel seçimlerin ardından çalışmalarına başlarken, birçok çalışmayı da kışın erken gelmesiyle yarıda bıraktı. Çalışmaların durmasıyla asfalt çalışmasının olduğu birçok sokak ve cadde yarıda kaldı. Bu örneklerden bir tanesi de Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki ara sokaklar. Kış ayının gelmesiyle yarım kalan asfalt çalışması tamamlanmayı bekliyor. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken, konuyla ilgili görüştüğümüz Fen İşlerinden sorumlu İpekyolu Belediyesi Eş Başkan yardımcısı Halis Çakır, Mayıs ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 

ÇAKIR: ÇOK SIKINTI YAŞADIK

Çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşlerinden sorumlu İpekyolu Belediyesi Eş Başkan yardımcısı Halis Çakır, çalışmalarına 2014 yılında başladıklarını ancak kışın erken gelmesiyle birçok çalışmalarının yarıda kaldığını söyledi. Çakır, “Yeni bir belediye olduğumuz için zor şartlar altında bu günlere geldik. Öncelikle kalacak bir yerimiz yoktu. Buna rağmen çok kısa bir dönemde yeni bina kiraladık. Binaya geçtikten sonra belli başlı sıkıntılarımız vardı. Birimlerin oluşturulmasında sıkıntılarımız oluştu. Onları düzene sokmamız vaktimizi aldı.” Dedi. Sonbahar ayına doğru bir toparlamaya gittiklerini belirten Çakır, “20 bin ton asfalt ihalesi yaptık. İhalelerin ardından apar topar çalışmalara başladık. 15 kilometre kadar değişik mahallelerde asfalt çalışması yaptık. Bunların dışında değişik noktalarda stabilize çalışması yaptık.” Şeklinde konuştu.  

 

KIŞ ERKEN GELİNCE…

Meydan yolunda ve Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde başlatılan çalışmaların ardından hava soğuklarının başladığına işaret eden Çakır, “Serhat’ın hava şartlarını bilirsiniz. Kış erken gelir, kış erken gelince bütün çalışmalarımız durdu. Bundan sonra tekrar yeni ihalelere başladık.” Diye belirtti.  

 

‘HAVALAR ISINDIKÇA İŞLERDE İLERLEYECEK’

Kış ayı boyunca bütün ihalelerini tamamladıklarını vurgulayan Çakır, “Her şey bitmiş yalnızca çalışmalarımız başlamamış. Biz bu hafta içinde parke taşı çalışmalarımıza başladık. Yama ekibimizi kurduk ve parke taşı çalışmalarımıza başladık. Asfalt çalışması için 2 ekip kurduk ama daha araçlarımız gelmedi. Araçlarımız geldiğinde de bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Parke taşı çalışmalarımıza bu hafta başlayacağız ama asfalt çalışmalarına havalar tam anlamıyla ısınmadan başlayamayız.” Dedi.

 

‘MAYISTA ÇALIŞMALAR BAŞLATILACAK’

Seyit Fehim Arvasi Mahallesindeki bazı sokakların geçtiğimiz yıldan bu yana yarım bırakılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Geçen yoldan bu yana yarısı asfaltlanan ancak yarım bırakılan sokak sakinleri Belediyenin bu yolları tamamlamasını istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Fen İşlerinden sorumlu İpekyolu Belediyesi Eş Başkan yardımcısı Halis Çakır, “Bahsettiğiniz Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde çalışmalara başladık ama kış ayı gelince çalışmalarımızı durdurduk. O mahalleye parke taşı çalışması yapmayacağız. Sadece asfalt çalışması yapacağımız için Mayıs ayının başlarında başlayacağız. Nisan ayında asfalt dökmek sağlıklı olmadığından dolayı bu çalışmaları Mayıs ayında başlatacağız.” Şeklinde konuştu.  

 

MAĞDURİYET OLMASIN…

Bunların dışında vatandaşların mağdur olmaması için her türlü çalışmalara yetişmeye çalıştıklarını kaydeden Çakır, “Mayıs ayında çalışmalarımız hızlanacak. Temizlik işleri müdürlüğümüz 2 bin çöp konteyneri, 3 bin çöp bidonu 100 tanede gömme çöp konteyneri ihalesi yaptık. Değişik mahallelerde bu gömme çöp konteynerlerini ilk zamanlar örnek olarak kullanacağız. Daha sonra rağbet arttığı takdirde bu sayıyı arttıracağız. Biz halkı mağdur etmemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN ÖZEL – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim