Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Emek köyü ile Gültepe köyüne bağlı Eski Emek mezrasında meydana geldi. Eski Emek mezrasından gelen küçükbaş hayvanların ekili araziye girdiğini gören tarla sahibi H.T. çobanların yanına giderek hayvanları çıkarmalarını söyledi. Çobanların itiraz etmesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra çobanlar hayvanlarını alarak olay yerinden uzaklaşırken, tarla sahibi ise biçerdöverlerin biçtiği buğdayı köye getirdi. H.T. köyden tekrar tarlaya geldiğinde 1 saat önce tartıştığı çoban, yanına aldığı 5-6 arkadaşı ile traktörün önünü kesti. Olayı fark eden biçerdöverciler, H.T.’yi çobanların elinden alarak kendi araçlarına aldı. Olayı duyan H.T.’nin 2 ağabeyi ile bir komşusu ise minibüsle tarlaya gitti. Biçerdöverlere yakın bir yerde minibüs toprağa saplandı. H.T.’nin yakınları minibüsü bulunduğu yerden çıkarmaya çalışırken, H.T.’ye saldıran çobanlar bu kez tarla içerisinde kalanlara saldırdı. Olay sırasında kalabalığın içerisinden biri yanında getirdiği demir parçası ile Celal Türk’ün kafasına vurdu. Aldığı darbe ile yere yığılan Türk’ü gören kalabalık olay yerinden kaçtı. Türk, daha sonra yanındakiler tarafından ilk önce Özalp Devlet Hastanesi’ne, ardından da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaşanan olaylarda başından aldığı darbe sonucu hafif yaralan bir çoban ise kaldırıldığı hastanede ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu.

Olay sonrası olayın detaylarını öğrenmek için Emek köyüne gelen jandarma, köy muhtarı Kasım Şahin ile köy sakinlerinden Mehmet Ali Baltacı’yı alarak Eski Emek mezrasına gitti. Muhtar Şahin, jandarma aracından indiği sıra kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Olayı görüp yardıma giden Baltacı da kalabalık tarafından darp edildi. Jandarma daha sonra araçtan inerek havaya ateş açıp tarafları ayırdı. Başından ve vücudun bazı yerlerinden darp alan muhtar Şahin ve suratına taş darbesi alan Baltacı, Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından her iki yaralı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Mehmet Ali Baltacı ayakta tedavisi yapıldıktan sonra taburcu olurken, muhtar Şahin'in patlayan kaşına 7 dikiş atıldı. Yaklaşık 4 saat müşahede altında bekletilen muhtar taburcu oldu.
Özalp Kaymakamı İsmail Çiçek, olay yerine giderek her iki tarafla görüştü. Kaymakam Çiçek, ilk önce Eski Emek mezrasına giderek buradaki yaşlılarla görüştü. Mezrada 3-5 hane olduğunu, olayın onlardan kaynaklandığını belirten mezra sakinleri, iki köy arasında husumet olmasını istemediklerini ifade ederek barıştan yana olduklarını dile getirdi. Daha sonra Emek köyüne geçen Kaymakam Çiçek, burada da köylülerden konu hakkında bilgi aldı. Köylülerin ise, sürekli arazilerin otlatıldığını, bu konuda kolluk kuvvetlerin daha duyarlı olmalarını istedi. Kaymakam Çiçek de soruşturmanın gerekli merciler tarafından başlatıldığını ifade etti.
Jandarma, olası bir duruma karşı her iki köyde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgi 10 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim