Muradiye ilçesindeki Kandahar Mahallesi İlk ve Ortaokul’unda eğitim gören bazı öğrenciler, öğle yemeğinden sonra mide bulantısı ve karın ağrısıyla hastaneye kaldırıldı.


450 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulda verilen kıymalı nohut, bulgur pilavı ve cacıktan oluşan öğle yemeğini yiyen öğrencilerden 40’ı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri yapılan ve serum takılan öğrencilerin yapılan tahlillerinde herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Şikayetleri sona eren öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde taburcu edildi.


Aynı yemek fabrikasında yapılan yemekten 18 okul ve 4 bin 600 öğrencinin faydalandığını belirten yetkililer, “Yemeklerin yapıldığı yer sürekli denetim altında olduğu için çok hijyen ve sağlığa uygun bir şekildedir. Yemekler gıda mühendisi kontrolünde yapılıyor. Hiçbir okulda sıkıntı yaşanmazken, bu okulda yaşanması yemek dışı bir konu olduğu şüphesini uyandırıyor. Hastane sonuçlarına göre de zehirlenme ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Gelen tüm öğrencilerin tahlil sonuçları temiz çıktı. Korkulacak bir durum söz konusu değildir. Midelerini üşüten öğrencilerin yemek yedikten sonra sadece karın ağrısı olduğu anlaşılmıştır. Çünkü aynı yemek fabrikasında yapılan yemek ve 18 okulda eğitim gören 4 bin 600 öğrenci aynı kazandaki yemekten faydalanıyor. Sonuçta da zehirlenme ile ilgili bir şeyin söz konusu olmadığı anlaşılarak öğrenciler taburcu edildiler” dediler.

Editör: TE Bilisim