Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor! Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor!

Rapor, iPhone 15'in satışa sunulduğu ilk 17 günde, geçen yıl iPhone 14'ün aynı dönemine kıyasla satışlarında bir düşüş olduğunu gösteriyor. Analistler yüzde 4,5'lik bir düşüş tahmin ediyor ki bu da Apple'ın ölçeğinde milyonlarca daha az cihaz satılması anlamına geliyor. Haber üzerine Apple hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1 değer kaybetti.

HUAWEİ APPLE'I ZORLUYOR

Satış performansındaki gerileme, tüketici talebinde süregelen zayıflığa ve Huawei gibi yerli rakiplerin güçlü rekabetine bağlanıyor. Jefferies araştırma analistleri Huawei'nin Apple'ı geride bırakarak bölgede en çok satan akıllı telefon üreticisi haline geldiğini belirtiyor ve bu trendin 2024 yılına kadar devam edeceğine inanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Çin, ABD'nin Huawei'ye uyguladığı yaptırımlara rağmen şirketin Mate 60 Pro telefonunun duyurulmasına sahne oldu. Devlet ayrıca güvenlik risklerini gerekçe göstererek hükümet yetkililerinin işyerinde iPhone kullanmasını yasakladı. Bazıları bunun sonucunda Apple markasının zedelendiğini iddia ediyor.

MADALYONUN DİĞER YÜZÜ

Ancak Apple için haberler o kadar da kötü değil. Çin bölgesindeki zayıflık, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güçlü görünen iç satışlarla dengelenebilir. Apple, iPhone 15 satışlarının ilk haftasını da içeren Temmuz - Eylül dönemi satışlarını içeren üç aylık kazanç sonuçlarını 2 Kasım'da açıklayacak.

Kaynak: Gazete Oksijen