Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, her yıl yüzbinlerce kişinin geçiş yaptığı Kapıköy Sınır Kapısı’nda yaşanan sorun ve eksikleri TBMM gündemine taşıdı.

Son dakika! O ilde korkutan deprem! Son dakika! O ilde korkutan deprem!

 “İRAN KONSOLOSLUĞUNUN ERZURUM’DA BULUNMASI MALİYETE SEBEP OLMAKTADIR”

Buldan, “Bölgede bulunan insanlar kapı giriş çıkışlarında görevlilerin kendilerine eziyet edecek düzeyde sorun çıkardıklarını ve engellemelerde bulunduklarını ifade etmişlerdir. Buna göre bir hafta kapıdan giriş yapan kişinin başka bir hafta kapıyı kullanmasına müsaade edilmemektedir. İran’a gerek akraba, gerekse turistik ve ticari ziyaretlerin bilinçli ve sistemli bir şekilde engellendiği bölge insanları tarafından özellikle belirtilmiştir. İnsanlar İran’dan aldıkları bir torba eşyanın torbaları bıçak ile yırtılarak kontrol edildiğini ve zarara uğratıldıklarını ifade etmişlerdir. Bir diğer taraftan İran’a giriş çıkışların çoğunlukla Van sınır kapısından yapılmasına rağmen İran konsolosluğunun sınır ile hiçbir teması olmayan Erzurum’da bulunması sınır kapısını kullananlar için maddi-manevi fazladan bir maliyete sebep olmaktadır” diye aktardı.

 “İRAN KONSOLOSLUĞUNUN VAN’DA AÇILMAMASININ SEBEBİ NEDİR?”

“Bu zorlukların ve zarar ziyanın aşılması için bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmayı düşünmekte midir? İran-Türkiye arası giriş çıkışların büyük oranda Van sınırından gerçekleşmesine rağmen İran konsolosluğunun Van’da açılmamasının sebebi nedir? Sırf resmi işlemler için Erzurum’a gidip gelmek zorunda kalan kişilerin yaşadıkları mağduriyeti önlemek ve Van şehrine yapılan haksızlığı gidermek amacıyla Van da İran konsolosluğu açmak bakanlığınızın gündemleri arasında bulunmakta mıdır? Şayet bulunuyorsa ne zaman açılacaktır?”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMANUR POLATCAN