Gazze'de can kaybı 32 bin 705'e yükseldi Gazze'de can kaybı 32 bin 705'e yükseldi

ŞEHRİVAN HABER - İki haftayı aşkın bir süredir Gazze'yi bombalayan İsrail'in dün gece çığrından çıkardığı bombardıman sonrası Gazze'nin adeta dünya ile bağlantısı koptu.

Gazze'ye gece boyunca ateş yağdıran İsrail'in saldırısı elektrik ve internet bağlantılarına da büyük zarar verirken tüm gözler Space X ile dünya genelinde internet sağlayan Elon Musk'a çevrildi.

Gazze'ye internet bağlantısı sağlamak üzere Space X gönderilmesi çağrısı yapılan Musk, çağrılara duyarsız kalmadı. Musk, uydu iletişim ağı Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı.

Musk'un bu kararı İsrail cephesinde kızgınlık yaratırken yöneticiler flaş açıklamalar ile Musk'a tepki gösterdi.

Elon Musk'ın bu hamlesi İsrail hoşuna gitmedi. İsrail İletişim Başkanı Shlomo Karhi, Elon Musk'ın Gazze için Starlink kararı sonrası sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "İsrail bu kararla mücadele etmek için elindeki tüm imkanları kullanacaktır. HAMAS uyduyu terörist faaliyetler için kullanacak. Bunda hiç şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Elon Musk da biliyor. HAMAS IŞİD'tir. Ofisim, Starlink'le tüm bağlarını kesecek." ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın Gazze için Starlink uydularını göndermesi İsrail'i kızdırdı
Editör: Garipzade Öztürk