Aydın’ın Efeler ilçesinde Kahveciler Odası tarafından hazırlanan yeni fiyat listesi çay ocağı ve kahvehane işletmelerine teslim edildi.

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana çay ocaklarında 6,5 TL’ye satılan çay, 9 TL, kahvehanelerde 7 TL’ye satılan çay ise 10 TL oldu. Yine vazgeçilmez lezzetlerden olan Türk Kahvesi ise çay ocaklarında 20 TL, kahvehanelerde ise 25 TL oldu.

AYDIN DA ÇAYA ZAM GELDİ

Yapılan zamların kendilerini sevindirse de tüketici açısından hoş karşılanmadığını ifade eden çay ocağı işletmecisi Halil Tülü; “Her geçen gün artan maliyetler dolayısıyla çay ve kahve fiyatlarında da artış yaşandı. Bugün itibariyle hazırlanan yeni fiyat listesi bizlere gönderildi. Çay ocaklarında 6,5 TL olan çay 9 TL’ye, kahvehanelerde de 7 TL’den 10 TL’ye yükseldi. Bizler her ne kadar çay fiyatlarına zam yapmak istemesek de artan girdi maliyetlerine ayak uydurmak ve işletmelerimizi döndürmek durumundayız. Sonuçta buradan evimizin rızkını kazanıyoruz” dedi.

VAN’DA DA ÇAYA ZAM GELDİ Mİ?

Kahvehane kültürü en yaygın olan illerin başında olan Van’da her kesimden insanların uğrak mekanları arasında yer alıyor. İşsizlik oranının yüksel olduğu Van’da gençlerin vakit geçirdiği mekanların başında kahvehane ve çay ocakları geliyor. Peki Van’da da çay fiyatlarına zam geldi mi? İşte bu sorunun cevabı…

VAN’DA ÇAY FİYATLARI NE KADAR?

Günlük yaşantının vazgeçilmezlerinden olan çaya bu hafta itibariyle yeni bir zam geldi. Artan maliyet sonrasında birçok ilde çaya zam gelirken Van’da henüz zam yapılmadı. Van’da ortalama çay fiyatları 5-10 TL arasında değişiyor.

Kaynak: CUMHURİYET.COM- ŞEHRİVAN HABER