Soğuk mevsimlerin gelmesiyle birlikte, evlerdeki kalorifer petekleri yeniden aktif hale geldi.

Peki kalorifer peteklerinin üzerine mandalina kabuğu koymanın faydalarını daha önce duydunuz mu?

Erkekler bu hastalıklara dikkat! Bu hastalıkları taşıyor olabilirsiniz... Erkekler bu hastalıklara dikkat! Bu hastalıkları taşıyor olabilirsiniz...

Mandalina, içerdiği yüksek miktarda C vitamini ile bilinen son derece güçlü bir meyve olmasının yanı sıra insan sağlığına pek çok farklı fayda sağlar.

İçerdiği besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan özellikleriyle hücreleri korur ve sindirim sistemine destek olur.

En az mandalina kadar fayda sağlayan mandalina kabuklarının da mucizevi etkileri ortaya çıktı.

Peteklerin üzerine mandalina kabuğu koyarsanız...

Evin ısınması için kullanılan kalorifer peteklerine mandalina kabuklarının yerleştirilmesi, evlerde doğal ve etkili bir temizlik yöntemi olarak dikkat çekiyor.

Portakal, limon veya mandalina kabuklarının bu uygulaması, içerisindeki hoş kokunun ısınarak ortaya çıkmasına yardımcı olurken sağladığı etkilerle ev ortamını olumlu yönde etkiliyor.

Mandalina kabuklarının kalorifer peteklerine yerleştirilmesi, aynı zamanda peteklerin ısınmasıyla yayılarak bakteri ve mikropların yok olmasına yardımcı oluyor. Nemin ev ortamında dengelenmesine katkıda bulunarak daha konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor.

Kaynak: EN SONHABER