Eski devlet hastanesi yerinde kurulması için karar alınan millet bahçesi şimdiden tüm Van halkına hayırlı olsun.

Vatandaşların el birliği ile gündemin ana maddelerinden biri haline getirdiği eski devlet hastanesinin satışa çıkarılması ile ilgili karar yerini o alanın millet bahçesi olması haberine bıraktı.

Vatandaşların topyekûn kendi şehri ile ilgili alınmış yanlış bir karara tepkilerini bu şekilde dile getirmesi gerçekten Van adına önemli bir tabloydu.

Nitekim Sayın Valimiz de bu duruma sessiz kalmayarak yapmış olduğu görüşmeler neticesinde bu karardan dönüldüğü haberini kamuoyuna duyurdu.

Öte yandan bakıldığında; elbette ki bu alan ile ilgili alınan yanlış karar ve bu kararın sonradan değiştirilmesi oldukça önemli bir meseleydi ama Van’ın bunun gibi alınması, değiştirilmesi gereken daha birçok karara ihtiyacı var.

Daha çok yakın bir zamanda Van Otogarının onarım ihalesi yapıldı.

Söz konusu onarım çalışmasının içerisinde neler yer alıyor bununla ilgili net bir bilgi yok ama şöyle bir gerçek var; bizim otogarımızın onarılmaya değil değişmeye ihtiyacı var!

Bölge illerinin neredeyse tamamında şehirlerarası otobüs terminalleri ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, hatta birçoğu yenilenmiş ve modernize edilmişken Van otogarı hala asırlık yerinde debelenip duruyor.

Bölge illerini de bir tarafa bakalım Van’ın ilçesi olan Erciş’e baktığınızda Erciş Otogarı’nın da Van otogarından çok daha iyi bir seviyede olduğunu görmek rahatlıkla mümkün.

Son dönemlerde bir de tüm bunların üstüne adeta bir pansiyon halini almış olan Van otogarı kentin ihtiyacı olan modern görünümden çok ama çok uzak bir durumda.

Üstelik söz konusu bu yer bu şehre gelen insanların karşılaşmış olduğu ilk manzara konumunda…

Araç kapasitesi bakımından yetersiz olmasının yanı sıra oldukça da küçük bir alan içerisinde kalan Van otogarına bakıldığında bize yeni bir otogarın ne kadar lazım olduğu gözler önüne seriliyor.

Fakat bununla ilgili ne vatandaşlardan, ne yetkililerden ne de otogarın bu halinden memnunmuşçasına orayı kullanan otobüs firmalarından ses seda çıkmıyor.

Eski devlet hastanesinin yeri ile ilgili alınan bir karar karşısında oluşturulan kamuoyu neden otogar içinde oluşturulmasın?

Ya da otogar için, yeni bir otogara kavuşmak için çırpınan vatandaşlara eski devlet hastanesinin yeri ile ilgili de devreye giren sayın valimiz neden tekrar devreye girmesin?

Konuşulacak çok konu, ihtiyacımız olan çok şey, gündeme taşımamız gereken birçok mesele var…

Fakat hangisine çare buluruz orası meçhul…