VEYSEL İZGİ/ŞEHRİVAN ÖZEL - 2014 yılında büyükşehir olarak tescillenen, yerel yönetim modeli değişen ve bir kısmı yerel yönetimler bir kısmı kamu kurumları sorumluluğunda olan Van’da, Tuşba ilçesindeki mağduriyet ve ilgisizlik sürüyor.

Bazı ana arterler ve geçiş güzergahları Karayolları Bölge Müdürlüğü uhdesinde bulunun Van’da özellikle Tuşba ilçesi’nde bulunan kaldırım, refüj ve kavşaklardaki utanç görüntüleri devam ediyor.

İpekyolu adlı caddenin Tuşba ilçesine uzanan kısımları başlangıçtan sona kadar bakımsızlık, özensizlik ve kirlilik nedeniyle dikkat çekiyor. Yıllardır dile getirilmesine rağmen ilçenin her gün on binlerce insanın kullandığı kısımlarındaki Van’a yakışmayan görüntüler yer alıyor.

Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil

Çimlerin bakımsızlıktan toprağa dönüştüğü, yeterince bakım ve onarım yapılmadığı alanlardaki görüntüler kentteki birçok kesimden tepki almasına rağmen bu görüntü yıllardır bir türlü değişmiyor. Kentin diğer bölgelerinde daha bakımlı ve düzenli alanlar hakimken Erciş yolun boyunca uzanan kaldırım, refüj ve kavşakların bu halde olması ilçenin adet üvey evlat olarak görüldüğünü hatırlatıyor.

İşte ilçenin belli başlı alanlarından manzaralar:

Editör: Garipzade Öztürk