Van’da Yaşarlar Petrol'den ‘elektrikli’ adımı! Van’da Yaşarlar Petrol'den ‘elektrikli’ adımı!

ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ 

Dünyanın ortak sorunu haline gelen kuraklık Van’da ciddi boyutlara ulaştı. Meteoroloji'nin Haziran, Temmuz ve Ağustos ayına yönelik Normalin Yüzdesi Metodu'na (PNI- Percent of Normal Index) göre hazırlanan meteorolojik kuraklık durumunu gösteren Türkiye haritasında kuraklık sorunu bir kez daha gözler önüne serildi. 

KURAKLIK DA VAR YAĞIŞ DA! 

Yağışlar, normaline göre Türkiye'nin 7 bölgesinde de azaldı. Geçen yıla göre ise sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde artış görülse de kuraklık tehlikesi sürüyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayı meteorolojik kuraklığı gösteren Türkiye haritasında Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van ve Hakkari şiddetli kurak (acil durum) alanlar olarak yer alıyor.  

TÜRKİYE GENELİNDE YAĞIŞLAR DÜŞTÜ

Bu yıl dünya genelinde El Nino sıcakları ve etkileriyle her geçen gün daha çok hissedilen iklim krizine bağlı sebeplerle ağustos ayı yağışlarında son 33 yılın en düşük seviyesi görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Ağustos yağışlarına yönelik hazırladığı rapora göre, Türkiye geneli ağustos ayı yağışları normalinin ve geçen yıl ağustos ayı yağışlarının altında gerçekleşti.

Editör: Ömer Aykaç