Kocaeli'nin Derince Limanı'nda hareketli dakikalar yaşandı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarında bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Öğle saatlerinde yaşanan olayın ardından bölgeden dumanların yükseldiği görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Enkaz altında ise kimsenin kalmadığı belirtildi.

PATLAMA ÇEVRE İLLERDEN DE DUYULDU

Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Şiddetli patlama sesi Körfez'in birçok kesiminden duyuldu. Patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için ekiplerin başlattığı çalışma devam ediyor.

"ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ YÖNLENDİRDİK"

Vali Seddar Yavuz, TMO silolarında patlama yaşandığının iletildiğini belirterek, "Bütün arama kurtarma ekiplerini yönlendirdik. Yaralılar olduğu yönünde bilgi var. Ben de bölgeye seyir halindeyim." dedi.

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

"YARALILARI TESPİT EDİP HASTANEYE ULAŞTIRMAKLA MEŞGULÜZ"

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETLİ PATLAMAYDI"

Patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini aktaran Aygün, "Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu." diye konuştu.

"GEMİLERDE OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kontrollere göre limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir." dedi.

Editör: Necmettin Dursun