Tüm Dünyayı saran büyüklerimiz gibi biz çocuklarında ilgi alanına giren ölümcül virüs. Bu virüs bir sürü insanın ölümüne sebep oldu. İnsanlar sokak ortasında ölüyorlar. Korkudan kimse dışarıya çıkamıyor, insanlar birbirlerine selam vermekten, yakın durmaktan korkuyor. Dışarıda olanlarda maske ve eldivenlerle dolaşıyor. Bahar geldi havalar çok güzel ama biz bunun mutluluğunu yaşayamıyoruz. Herkez kendi evinde karantinada.


Okullarımız zorunlu tatil, gezmeler iptal ve dışarı çıkmak yok...


Bu durum biz çocuklar için çok zor. Bu virüs dışarıda oyun oynamamıza engel olsada çocuklara zarar vermiyormuş. Ama bizler sayesinde büyüklerimize zarar verebiliyor. Bu çok acı bir durum. Büyüklerimizin ölmesini hiçbir çocuk istemez.


Bu durumda bizden istenilen şeyleri tek tek uygulamalıyız.


Temizlik herzaman olduğu gibi bu durumda da çok önemli. Sık sık ellerimizi sabunla ovalıyarak yıkamalıyız. Eğer dışarıdan geldiysek ellerimizi bileklerimize kadar kadar yıkamalıyız. Dezenfekte ve kolonya kullanmalıyız. Bu virüs bizlere temizliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Biz çocuklar bu günlerde anne babalarımız gibi haberleri merakla izliyoruz, Dünya nın durumunu merak ediyoruz.


Ve ben her gün üzülerek anneme bugün ölen oldumu diye  soruyorum.


Bu virüsün bitmesini ve ölümlerin son bulmasını istiyorum. Bizden istenilen şeyler zor ve sıkıcı olsada ülkemiz için yaşlılarımız için evlerimizde kalalım. Bol bol dua edelim. Ve sağlık çalışanlarına destek vermek için hergün saat dokuzda balkonlarımızda onları alkışlayalım.