ŞEHRİVAN ÖZEL/SONER İZGİ - Van ve Türkiye’nin 81 ilinde önemli desteklerin ve yatırımların öncüsü olan KOSGEB, desteklerini artırarak KOBİ’lerin her zaman yanında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin diğer kentleri ile birlikte Van’da da binlerce işletmenin kuruluşunda ve faaliyetlerini artırılmasında en önemli destekçilerden birisi olan KOSGEB, 2024 yılında bu destekleri daha da artırmak istiyor. Bu kapsamda yıl içerisinde ülke genelinde 300 bin işletmeyi ziyaret ederek destek programları hakkında bilgi vermeyi amaçlayan KOSGEB, Van Müdürlüğü uzmanları sahaya inerek kentteki iş insanlarını ziyaret etmeye başladı. KOSGEB’in uzmanları kentin önemli işletmelerini, KOBİ’lerini ziyaret ederek yeni desteklerden ve KOSGEB’den faydalanmaları konusunda detaylı bilgi sağlıyor.

KOSGEB VAN MÜDÜRLÜĞÜ HER PERŞEMBE SAHAYA İNİYOR

Geçtiğimiz yıl 10 binin üstünde firmayla görüşen ve bu yıl da geleneği devam ettirmek isteyen KOSGEB’in bu çalışması Van’da da hızla devam ediyor. 4 Ocak'ta başlayan "Her hafta her perşembe" uygulaması kapsamında üç haftadır Van’da onlarca firma gezildi ve yeni destek programları hakkında bilgi verildi. Yeni ve bölgeye katkı sunacak olan destekler hakkında işletmeleri bilgilendiren KOSGEB KOBİ uzmanları kentin yatırım ve üretim kapasitesini artırmak için yoğun çaba harcıyor.

YÖRÜK: HEM DESTEKLERİ ANLATIYOR HEM DE SORUNLARI DİNLİYORUZ

Bu ziyaretler devam ederken Şehrivan’a konuşan KOSGEB Van Müdürü Bilal Emre YÖRÜK, bu programın önemine değindi. Yörük, “KOSGEB Van Müdürlüğü olarak yeni dönemde Türkiye Yüzyılına katkı sunmak ve kurumumuzun destek atağına katkı sunmak üzere biz de 2024’e hızlı başladık. Van’da şu zamana kadar önemli destekler verdiğimiz işletme sayısını artırmak, mevcut işletmeleri daha büyük destekler ile nitelikli ve katma değeri yüksek olan KOBİ’ler haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda her Perşembe Van’daki işletmelerimizi ziyaret ediyor ve desteklerimizi anlatıyoruz. Sadece yeni destekleri anlatmak ile kalmıyor aynı zamanda paydaş olarak gördüğümüz KOBİ’leri ve işletme sahiplerini de dinliyoruz. Kurumumuzun vizyonu çerçevesinde Van Müdürlüğü olarak bizler de Van şehrimizde KOBİ'ler için yalın, erişilebilir ve daha dijital bir kurum olmaya devam edeceğiz.” dedi

Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ