Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarından, haber ve yaşam kategorilerinde, toplam 22 kareye yer verdiği yarışmasında, 35 bin oy kullanıldı. Van Anadolu Ajansı Muhabiri Özkan Bilgin'in de 'Altın Sarısı Yolculuk' adı ile yarıştığı yarışmada birincilik ödülü yaşam kategorisinde Van'a geldi.

"KARDEŞE ELVEDA"

Haber kategorisinde birinci olan "Kardeşe elveda" başlıklı fotoğrafta, Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinin bahçesinde bayram sabahı oynarken, bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'in cenazesine son bakışı yer alıyor.

"ALTIN SARISI YOLCULUK"

Yaşam kategorisinde ise birinci olan Özkan Bilgin'in "Altın Sarısı Yolculuk" başlıklı fotoğrafta, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde koyunların yaylaya yolculuğu görülüyor. Van adına yarışan Bilgin'in fotoğrafı Yaşam kategorisinde Türkiye'deki tüm kesimlerin en çok oy kullandığı fotoğraf oldu. Türkiye'nin önemli isimleri Özkan Bilgin'in fotoğrafına oylamış ve fotoğraf büyük beğeni toplamıştı.

Yaşam kategorisinde ise birinci olan Özkan Bilgin'in "Altın Sarısı Yolculuk" başlıklı fotoğrafta, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde koyunların yaylaya yolculuğu görülüyor.

Doğum günü hediyesi oldu

Özkan Bilgin, çektiği fotoğrafın oylamada yer alması ve oy kullananların da beğenmesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Yeni yılın ilk saatlerinde hem de doğum günümde fotoğrafımın birinci seçildiğini öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Fotoğrafı her ne kadar ben çekmiş olsam da en büyük pay, yıllardır çalıştığım kurum olan Anadolu Ajansı'na aittir. Bizlere her türlü imkanı sunarak habercilik yapmamıza olanak sağlayan kurumumuzun yöneticilerine ve verdikleri oylarla fotoğrafımın birinci seçilmesini sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyündeki yaylacıların zorlu yaşamına ilişkin çektiği fotoğrafa ilişkin bilgi de veren Bilgin, ''Konuyu en iyi şekilde anlatmak için temmuz ayının son günlerinde ilimizdeki fotoğraf sanatçılarıyla bölgeye gittim. Gün içinde yaylacıların yoğun ve zorlu çalışmalarını takip ederek konuyu en iyi anlatacak fotoğrafın gün batımı saatlerinde oluşan kızıllıkla çekilebileceğini düşündüm ve fotoğraf çalışmalarımı sürdürdüm” diye konuştu.

Bilgin, süt sağımı yapılan koyunların, çobanlar eşliğinde dönüş yoluna geçtiğinde oluşan tozun, gün batımının sarılığıyla buluşmasının güzel bir görüntü oluşturduğuna işaret ederek, “Ben de gerekli ayarlama ve pozlamaları yaptıktan sonra 'Altın Sarısı Yolculuk' fotoğrafını çektim” dedi.

Editör: TE Bilisim