‘Bak Hele Bak Yusuf Konak’ sloganıyla gönülleri fetheden, kahvaltı kültürüyle Van kahvaltısını dünyada bir numara yapan Yusuf Konak, deprem sonrası gittiği 2 yıllık Ankara macerasından sonra Van’da yeniden döndü. Van’a döner dönmez Van kahvaltısı adına muazzam girişimler başlatan Konak, ilk icraat olarak şu sıralar Van dışında bir çok ilin markalaştırmak için uğraştığı Van Kahvaltısı’nın patentini almak.

Van’ın turizm elçisi ve Van Kahvaltısı’nın mimarı Yusuf Konak, uzun bir aradan sonra nihayet Vanlılar ile buluştu. Van’da açtığı bir kahvaltı sarayı ile yeniden Van Kahvaltısını Van’a kazandıran Konak, ilk olarak Van’daki gazeteciler ile buluştu. Van’dan ayrıldıktan sonra Van Kahvaltısı ile ilgili kötü haberleri duydukça adeta kahrolduğunu söyleyen Yusuf Konak, bundan sonraki süreçte sadece Van Kahvaltısı’nı bir marka yapmak için uğraşacağını ve bunun için de meclis üyesi olduğu VATSO ve Vanlı kahvaltı işletmecileri ile birlikte bu işin takipçisi olacağını söyledi. “Ben gönüllerinize adayım” diyen Konak, VATSO binası altında oluşturduğu yeni kahvaltı sarayını gazetecilere tanıttı. Konak, gazetemiz Şehrivan’a da büyük bir jest yaparak kahvaltı sarayında oluşturduğu bir köşeye Aziz Aykaç köşesi adını vererek, gazetecimizin kurucusu rahmetli Aykaç’ın fotoğrafları ile süsledi.

“ENİNDE SONUNDA O PATENTİ ALACAĞIZ”

Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda ulusal ve yerel basın mensuplularıyla bir araya gelen işletme sahibi Yusuf Konak, Van’da halka yakışır bir kahvaltı salonu açma sözü verdiğini ve bugün bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Konuşmasında Van kahvaltınsın önemine değinen Konak, dünyada bir öğün yemek ile meşhur olan tek yerin Van olduğunu vurguladı. Van kahvaltısının patentini almak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Konak, “Mutlaka Van kahvaltısının patentini alacağız. Patenti aldıktan sonra da 7 kilometre uzunluğunda bir kahvaltı sofrası oluşturacağız” dedi.

Van Kahvaltısı’nın Diyarbakır’da ve daha bir çok ilde o illere mahsus bir değermiş gibi tanıtılmasından ve kendisi gittikten sonra Van’da sürekli olarak olumsuz olarak anılmasından dolayı çok üzüntü duyduğunu belirten Konak, konuyla ilgili düşüncelerini ise şu şekilde ifade etti; “Katıldığımız bir fuarda gördüm. Bir il Van Kahvaltısını almış kendi kahvaltısı gibi gösteriyor. Ve o ildeki devletin Valisi, AK Parti’nin vekili ve BDP’nin belediye başkanı hep birlikte fuara gelenlere kendi elleriyle kahvaltı ikram edip tanıtımını yapıyorlar. Bu kültür bize aitken böylesi şekilde sahiplenmesini ve adının kötüye çıkmasını kabullenemiyorum. Ben Ankara’dayken her gün yüzlerce telefon alıyordum. Ne olur Van’a geri dön diye. Tabi burada Şehrivan Gazetesi’nin de büyük katkısı var. Bu konuda ciddi baskılar yaptılar ve dönmem konusunda defalarca deyim yerindeyse manşet attılar. Ben Van Kahvaltısı’nı kendime mal etme peşinde değilim. Biz geçiciyiz ama bu değer kalıcı. İşte bu yüzden bu gelişimiz öyle boş olmayacak. Hem Van’ın bu kültürünü bir düzene koyacağız hem patentini alacağız hem de bundan sonra dünyaya daha iyi bir şekilde tanıtacağız. Bu neden olmasın ki? İşte bunun için ben gönüllerinize adayım.” Dedi.

GERÇEK BİR KONAK!

Kahvaltı salonunda vatandaşların rahat edebilmesi için her şeyi düşündüklerini dile getiren Konak, “Çocuk oyun alanından, emzirme odasına, sıra gecesi köşesinden engelliler için WC’ye kadar her şeyi hazırladık. Böylece buraya gelen vatandaşlarımız rahat bir kahvaltı yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı. Van kahvaltısının her yerde farklı menülerden oluşturulduğunu, bununda gerçeği yansıtmadığını dile getiren Konak, “Türkiye’nin her yerinde kahvaltı salonları açıldı. Bu beni son derece üzdü. Van kahvaltısının dışında olduğu için ben ona çakma Van kahvaltısı lakabını taktım. Gerçek Van kahvaltısı kaymaktır. Otlu peynir olmazsa olmazlarımızdandır. Van cacığı, kavut, mırtoğa, gencerok, helva. Bunlar bizim olmazımızdır. Kahvaltı Yusuf Konak’ın değil, Van’ındır. Sloganımızda; ‘Van güzel, kahvaltı Van’da güzel’. Ne pahasına olursa olsun kahvaltı Van’ındır. Bunun patentini mutlaka alacağız. Van’da kahvaltı bayramını, kahvaltı şölenini kuracağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplularına kahvaltı salonunu gezdiren Konak, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.”

Editör: TE Bilisim