Erciş Kaymakamı Barbaros Baran’ın da katıldığı programa Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu’nun yanı sıra Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Sayıştay Üyesi Cavit Erdoğan, Erciş Eski Kaymakamı Aslan Avşarbey, Erciş’te görev yapmış bürokratlar, çeşitli İllerde yaşayan Ercişliler ve Erciş adıyla kurulan dernek yöneticileri katıldı. Ankara’daki Ercişlilerin ev sahipliğini yapmış olduğu geceye Erciş’ten birçok katılımcının yanı sıra Derneğin Erciş Temsilcisi olan Tarkan Elbir de katıldı. Açılış konuşmasını Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi yaptı.

Konuşmasında birlik, dayanışma, barış ve kardeşlik temennilerine vurgu yapan Zafer İzgi, “23 Ekim 2011 Deprem felaketinde kaybettiğimiz hemşerilerimize Allahtan rahmet dileyerek yaşanılan acıların geride kaldığını bir daha böyle bir afetin yaşanılmaması temennisinde bulunuyorum. ”Dedi. Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün birer konuşma yaptığı gecede birlik, dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi.

Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili ve bürokrat katılamadıkları için telgraf gönderdi.

 

BAK HELE BAK GECEYE DAMGA VURDU

 

Sunuculuğunu Can Batmaz’ın yaptığı geceye Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Sanatçılar Hüsamettin Ergül, Ünal Zorer, Yaşar Turan, Bilgin Bilek. Şair Gökmen Sakin ve Barış Kul katıldı. Sanatçıların türküleriyle coşturduğu gecede Otomatik Gelinler şiiriyle Şair Gökmen Sakin büyük renk katarak herkesten alkış aldı. Gecede Van Kahvaltısını dünya markası haline getiren Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu sahibi Yusuf Konak konuklara fıkralar anlatarak bilmeceler sordu ve bilenlere de hediyeler dağıttı.

Gecenin sonunda tüm konuklara Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından yıllık olarak çıkarılan Erciş dergisinin 3.sayısı, Erciş tanıtım dergisi, Van Tanıtım kitabı, tanıtım cd si ile tamamı Van Türkülerinden oluşan cd’lerle birçok hediye verildi. Gece mahalli türküler eşliğinde coşkulu halaylarla sona erdi.

Editör: TE Bilisim