Son birkaç yıldır ülkenin eskimeyen en önemli gündem maddesi olan çözüm süreci bu seçim öncesinde de yine konuşulmaya devam ederken süreci yakından takip eden iki başarılı gazeteci bölgenin nabzını tuttu. Genç gazeteciler Mehmet Bozkurt ve Murat Kazancı süreci iyi okumak adına bölge illerindeki önde gelen isimler ile süreci değerlendirirken, 39 ayrı gazeteciden derledikleri hikayelerle hazırladıkları Ya Kemik Ya Çilek kitabını da okuyucu ile buluşturdu. Gazetemiz yazarlarından Ömer Aytaç Aykaç’ın da görüşlerinin yer aldığı kitap, kitapçılarda satışa sunuldu.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ BÖLGEDEKİ GAZETECİLERDEN OKUYACAKSINIZ”

 

Güneydoğu’daki 11 ilde 39 gazeteci ile yapılan röportajlardan oluşan ve çözüm sürecine gazetecilerin gözünden bakan “Ya Kemik Ya Çilek” isimli kitap önümüzdeki günlerde raflardaki yerini aldı. Kitap, Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı “Kürt sorunu da bu milletin bir parçasının değil hepsinin sorunudur, benim de sorunumdur” konuşmasıyla başlayan çözüm sürecine farklı bir pencerenden ışık tutacak. Buğra yayınlarından çıkacak olan Mehmet Bozkurt ve Murat Kazancı imzalı “Ya Kemik Ya Çilek” isimli kitapta çözüm sürecinde “Bölünecek miyiz? Öcalan serbest kalacak mı kalırsa nerede yaşayacak? Süreç olumlu ya da olumsuz biterse sonuçları ne olur?” gibi sorulara yanıt aramaya çalışılacak.

 

İLK KEZ OKUYACAĞINIZ HİKÂYELER

 

Bugüne kadar belki de görüşlerine hiç başvurulmayan Güneydoğulu 39 yerel gazetecinin, çözüm sürecinde bugüne nasıl gelindiğini ve çatışmasızlık ortamının nasıl sağlandığını da anlattığı kitapta çözüm süreci öncesi ve sonrası bölgede yaşanan ilginç hikâyelerde ilk kez gün yüzüne çıkacak.

 

İŞTE O 11 KENT VE GAZETECİLER

 

Şanlıurfa:  İpekyol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt, Kanal Urfa Haber Müdürü Abdülkadir Çelikcan, Gap Gündemi Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat, Yeni Urfa Gazetesi Haber Müdürü Orhan Kaya.

 

Mardin: Gazeteci Cemil Aydoğan, Mardin Life gazetesi Nezir Güneş, Mardin Arena gazetesi muhabiri İbrahim Laleoğlu.

 

Batman: Batman Gazetesi Başyazarı Nizamettin İzgi, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, Batman Postası Yayın Kurulu Başkanı M. Kemal Çelik, Batman Postası İmtiyaz Sahibi Uğur Kapuci ve Batman Yön gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ferit Tunç.

 

Şırnak: Şırnak Haber ve Nuh Haber gazetelerini sahibi Ali Ayan, Olay Gazetesi muhabiri Melih Yiğit ve Nuh Haber gazetesi muhabiri Cafer Balık.

 

Hakkâri: Yüksekova Haber gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Dora, Yüksekova Haber Gazetesi muhabiri Ömer Oğuz ve Hakkâri Posta gazetesi İmtiyaz Sahibi Rahmi Er

 

Van: Van Prestij gazetesi yazarı Adil Harmancı, Van Tv Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Tekin ve Şehr-i Van gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aytaç Aykaç.

 

Muş: Muş’un Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet İnan Toplu, Muş Gündem gazetesi İmtiyaz Sahibi Tuncay Çanga, Varto’nun Sesi gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yahya Sezgin, Günaydın Muş gazetesi muhabiri Yunus Emre Gökarslan, Günaydın Muş gazetesi muhabiri Şahin Şahin.

 

Bingöl: Bingöl Online gazetesi Sahibi Hakim Değişgeç, Haber 12 gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yunus Boztimur ve Bingöl Kent Haber gazetesi muhabiri Ömer Şanlı.

 

Tunceli: Tunceli Emek gazetesi kurucusu Hüsniye Karakoyun ve Halkın Sesi gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Haydar Gözlü.

 

Elazığ: Birlik Medya Genel Koordinatörü İrfan Arslan, Kanal 23 Genel Koordinatörü İbrahim Menengiç, Elaziginsesi.com’un sahibi Erhan Dabak.

 

Diyarbakır: Yenigün gazetesi Yazi İşleri Müdürü Mesut Fiğançiçek, Özgür Haber gazetesi Danışmanı Mahmut Oral, Tigris gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Tanaman, Tigris gazetesi yazarı Naci Sapan ve Mücadele gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Sümbül.

Editör: TE Bilisim