Kendine has resim yapma tarzının, çocukluk yıllarında başladığını ifade eden Ekinek, köyde yaşarken yoksulluk ve imkansızlıklar nedeniyle, resim yapmaya çivileri kullanarak başladığını söyledi. Başta TBMM olmak üzere birçok ünlü mekanda sergi açtığını kaydeden 25 yıllık ressam Ekinek'in yaptığı resimler görenleri hayrete düşürüyor.

Resim sanatına olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Ekinek, çalışmaları hakkına özel açıklamada bulundu. Ekinek, imkansızlıkların kendi sanat tarzını oluşturmaya kapı araladığını dile getirdi.

Resim yapma hikayesinin çivi ile başladığını ifade eden Ekinek, "Küçükken köyde fakir bir ailede yaşadım. Maddi imkanlarımız pahalı malzemelerle resim yapmaya elverişli değildi. Ancak, ben de resim yapmayı çok seviyordum.Yerde bulduğum çivilerle resim yapmaya devam ettim. Okula gittiğim dönemlerde yaptığım resimlerle 5 kez birinci oldum. İmkansızlıklar yüzünden edindiğim bir teknik bana dünyada bir ilki yaşattı. Çivi ile resim dünyamda hem sanat ışığım hem de yolum oldu." dedi.

İcra ettiği ilginç resim sanatı ile Doğu'nun Picassosu unvanını alan Vanlı ressam, çivi ile resim sanatına yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi olduğunu beyan etti.

 

Picasso ile tek farkım fakirlik

Picasso ile aralarındaki farkın fakirlik olduğunu ifade eden Ekinek, "Büyüdüğüm bölgede ne kalem vardı, ne de tuval, ne de yağlı boya alacak paramız. Dünyada bu tekniği benden önce kullanan olmadı. Tuval üzerine çivi ile yağlı boya resim çalışmasını şu ana kadar tek ben yapmaktayım. Geçmişte sadece çivi ile resim yapma imkanına sahip olduğum için çok üzülüyordum. Ama şimdi hiç üzülmüyorum. Çünkü, benim kendime has ayrı bir sanat çizgim oluştu. Sanatseverler çalışmalarımı çok merak ediyorlar. Mimar Sinan Üniversitesi'nden gelip çalışmamı incelediler. Gerek yurt dışında gerekse, yurt içinde sanat severler bunu merak için gelip çalışmalarımı yerinde bizzat görmeye geliyor." ifadelerini kullandı.

 

Çivi tarzını yeni nesle aktarmak isterim

Kadıköy'de kendine ait sanat galerisinde sanat hayatını sürdüren Ekinek, kendine özgü çivi ile tuval üzerine resim yapma tekniğini yeni nesillere aktarmak istediğini belirtti. Ekinek, "Bana imkan verilirse çivi ile tuval üzerine resim yapma tekniğini yeni nesillere yaymak isterim. Bunu öğretmeye hazırım. İlgililer böyle bir şey isterse, seve seve bu göreve hazırım." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim