Yerli ve yabancı binlerce misafiri Van’da ağırlayan Alkans Tur davetiyle Van’a gelen ve üç gün boyunca Van çevresinde fotoğraflar çeken Avusturalyalı fotoğrafçı ekibi Van’a olan hayranlıklarını fotoğraf karelerine yansıtırken, grup lideri ve fotoğraf sanatçısı, eğitmen Nuran Zorlu ise turizmin gelişmesi için emek sarf eden Vali Münir Kralaoğlu ve bölge acentesine iltifatlar yağdırdı.

Van’ın turizmde yüzü gülmeye devam ediyor. Bölgenin parlayan yıldızı Van’da ‘Halkın Valisi’ olarak kendini sevdiren Münir Karaloğlu’nun turizmdeki katkılarıyla gelişip büyüyen Van turizmine yabancı konuklar yoğun ilgi gösterirken geçtiğimiz günlerde Van’a gelen ve 4 gün boyunca Van Denizi Havzası’nda fotoğraflar çeken Avusturalyalı fotoğraf ekibi büyük bir memnuniyetle ayrıldı.

NURAN ZORLU EKİBİNİ TOPLADI, VAN’A ÇIKARMA YAPTI

Avusturalya’da yaşayan Ermeni asıllı ünlü Fotoğraf Sanatçısı Nuran Zorlu’nun ‘Van Güzel’ konseptiyle ağırladığı ve genelde Sidney’de yaşayan fotoğrafçılardan oluşan ekibi Van’a adeta çıkarma yaptı. Van’da bulundukları süre içinde hem tarihi ve turistik yerleri gezen hem de atölye çalışması kapsamında fotoğraf dersleri alan grup üyeleri adına konuşan Nuran Zorlu, kendilerini Van’a davet eden Alkans Turizm Sahibi Sabahattin Alkan’ın misafiri olarak geldiklerini belirterek “Öncelikle bize bu fırsatı veren kıymetli arkadaşıma minnettarım. Ayrılırken kendisine demiştim, artık Van Güzel demeyin, Van Çok Çok Güzel deyin dedim. Buraya gelirken bu insanlar nelerle karşılaşacaklarını bilmiyordu, Akdamar, Çarpanak, Hoşap, Çavuştepe ve daha nice yerleriyle gezdik dolaştık. Van’ın, benim için apayrı bir yeri var tabi ki. Dedelerimizin, atalarımızın topraklarında olmak, insanları buraya bir vesileyle getirmek güzel” diye konuştu.

ZORLU: VANLILAR ÇOK ŞANSLI

Fotoğraf çekmek için bir araya gelen grubun turlarına bölgede devam edeceklerini söyleyen Nuran zorlu, turun parlayan yıldızı Van’a defalarca geleceklerini ve artık Avusturalya-Van hattında köprü kurduklarını ifade ederek, “Çalışkan, her şeyi bilen ve turizme gönül veren bir Valiniz var, kendisiyle tanışmayı çok isterdim. Kültür varlıklarının korunması ile ilgili İran ve diğer ülkelerde çok çalışmalar yaptım. Van’da da her şey başarılı görünüyor ama Çarpanak Adası ve kilisesi bizi biraz şaşırttı, üzdü. Oradaki duvar yazıları, o düzensizlik giderilirse çok daha iyi olur. Bu konuda bize düşen ne ise biz de çalışır uğraşırız. Böyle hizmetleri olan bir Vali, umarız bunu da es geçmeyecektir. Karelere sığmayacak derecede güzel şeyler var bu şehirde. Bu grup Flamingo Göçünü görse neler olurdu anlatamam. İnci Kefali Göçü onları mest etti. Van o kadar uzak bir coğrafya değil artık. Kültür ve inanç turizminin yeni yıldızı. Öyle bir zaman gelecek ki, bu gelişmeye, gelinen noktaya Vanlılar bile inanamayacak” dedi.

ALKANS TUR, VAN’A YABANCI MİSAFİR AKINI BAŞLATTI

Alkans Tur Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Alkan ise Nuran Zorlu’nun Fotoğraf Atölyesi Turu’nu üstlenmelerinin gurur verici olduğunu ifade ederek, Van’ı bu turda 3 gece konaklama ile vitrinin başköşesine koyduklarını söyledi. Alkan, depremden bu yana Van’ı acente bazında bölgede temsilen İngiltere, Almanya, Viyana gibi uluslararası fuarlarda tanıttıklarını belirtti.

Sabahattin Alkan “Bugüne kadar aralarında Amerika, İngiltere, Ermenistan, G. Kore, Avusturalya, Almanya, Fransa, Tayvan, Hindistan ve daha birçok ülkeden misafirleri ağırladık. Bölgede hala devam eden ve rezervasyonu bitmiş onlarca tur programı var. Bölge turizmine kültür ve inanç turları ile katkımız Eylül’e kadar devam edecek. Kış mevsiminde de yine önemli projelerle turizme katkı sunacağız. Van’da konaklamaları fazla tutuyoruz, Van’ın gezilmedik, görülmedik yeri kalmasın istiyoruz. Çünkü Van Güzel diye yola çıkan ve bizi teşvik eden bir Valimiz var. Bölgenin turizm kalkınmasına en fazla ihtiyaç duyduğu bu aşamada özellikle barış süreciyle beraber yaşan canlanmaya hareketlilik katmak en büyük isteğimiz” dedi.

ALKAN “VAN GÜZEL DEĞİL, VAN ÇOK ÇOK GÜZEL DİYORUZ ARTIK”

Alkan, “Van Valiliği’nin de katkıları ve bize koşulsuz destekleriyle, bölgede söz sahibi olacağımız yabancı misafirleri ağırlama geleneğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu devam ediyor. Van bir cazibe merkezi. Buraların turizmde en iyi noktaya gelmesi için yola çıktık. Bugüne kadar bizimle bölgeyi gezen insanların reklam ve tanıtımlarıyla bugün onların en az iki katı misafir ağırlıyoruz. Bölgede aynı tarihlerde devam eden birbirinden bağımsız onlarca yabancı misafir grubumuz var. Bunlar tesadüfen bir araya gelmiş olabilir mi? Van’ımıza, bölgemize olan bağlılık ve sevgimiz bizi daha iyisini yapmaya, daha güzel şekilde tanıtmaya teşvik ediyor. Van Güzel’i anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim