İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen halk oyunları il birinciliği yarışması düzenledi.

 

İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Salonunda yapılan halk oyunları yarışmasına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Vural, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Şahin, halk oyunlarının kültürümüzün önemli öğelerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, bu tür yarışmaların önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Yarışmanın adil geçmesini dileyen Şahin, birinci olan okulların Van’ı Bölge ve Türkiye yarışmalarında temsil edeceğini belirterek, tüm okullara başarılar diledi.

Minikler, Yıldızlar, Gençler Düzenlemeli ve Geleneksel kategorisinde düzenlenen yarışmaya 25 okul katıldı. Düzenlenen Halk oyunları yarışmasında dereceye giren okullar ise şöyle sıralandı; Minikler Kategorisi, Türk Eczacılar Birliği İlkokulu birinci, Edremit Bakımlı İlkokulu ikinci, Abdulhamithan İlkokulu ise üçüncü oldu. Geleneksel Yıldızlar Kategorisi; Muradiye Yavuz Selim Ortaokulu birinci, Tuşba Halk Eğitim Merkezi ikinci, Dumlupınar Ortaokulu üçüncü, Zaferler Ortaokulu ise dördüncü oldu. Stilize Yıldızlar Kategorisi; Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu birinci, İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu ikinci oldu. Geleneksek Gençler Kategorisi; Bostaniçi Anadolu Lisesi birinci, Orhan Okay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Stilize Gençler Kategorisi; Tuşba Halk Eğitim Merkezi birinci, Turgut Özal Anadolu Lisesi ikinci oldu. Yapılan Halk oyunları yarışmasında dereceye giren okullara katılımcılar tarafından ödülleri verildi.

Editör: TE Bilisim