ŞEHRİVAN HABER - Vanlı fotoğrafçılar Türkiye'nin dört bir yanında fotoğrafçılık ödüllerini toplamaya devam ediyor.

Son yıllarda bir çok Vanlı fotoğraf sanatçısı adından söz ettirirken bu isimler arasında genç yetenekler de dikkat çekiyor. Bu isimlerden birisi de Roni Süslü. Genç yaşına rağmen sayısız ödül alan ve her geçen gün daha prestijli alanlarda derece elde eden Süslü, son olarak da Hizan'dan birincilik ödülüyle döndü.

 

GEÇEN YILKI BAŞARISINI BU YIL TESCİLLEDİ

Süslü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bitlis de düzenlenen yarışmadan başarıyla döndü. Türkiye'nin farklı illerinden Bitlis'in Hizan ilçesine giden yaklaşık 200 fotoğrafçı, "Hizan Fotomaraton Yarışması" kapsamında tarihi mekanları ve doğal güzellikleri fotoğrafladı. Hizan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Hizan'da yaşam" konulu foto maratonda 3 gün boyunca ilçenin saklı güzelliklerini fotoğraf karelerine yansıttı. yaklaşık 1000 fotoğraf yarıştı. Yarışma sonucunda geçen yılda 3. Düzenlenen Hizan Fotoğraf Maratonunda 2. olan Van'lı fotoğraf sanatçısı Roni Rıdvan Süslü, bu yıl da çektiği fotoğraf ile geçen yılki başarısını egale ederek, 1. oldu.

 

GENÇLERE EN GÜZEL ÖRNEK!

Hem fotoğraf çeken hem de akademik camiada çalışmalarını Sürdüren Süslü, başarısı sonrası Şehrivan'a yaptığı değerlendirmede birinciliği ile igili konuştu. Süslü, birincilik ödülü için: "Gerek ulusal gerekse uluslararası bir çok yarışmaya katıldım, başarılar elde ettim. Hizan'a gelirken de bu başarılarıma bir yenisi ekleme düşüncem vardı, nitekim öyle de oldu. Hizan doğal güzellikleri ve insan dokusu ile fotoğrafik anlamda Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden birisi, geçen yıl 3. sü düzenlenen Hizan'da Sonbahar ve Yaşam konulu yarışmada 2. olmanın mutluluğunu yaşamıştım, bu yıl 4. sü düzenlenen "Hizan'da Yaşam" konulu Fotoğraf Yarışmasında 1. olmak geçen yılki başarımı da taçlandırmış oldu. Gerek Hizan'ın gerekse bölgemizin böylesine güzel bir etkinlik ile tanıtılmış olması mutluluk verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

 

İŞTE BİRİNCİLİK GETİREN O FOTOĞRAF:

 

Editör: TE Bilisim