Bu yıl vizyona girecek çizgi filmler arasında hemen hemen her çocuğun bildiği masalların beyaz perdeye uyarlandığı "Yedi Cüceler" ile "Pinokyo"dan, Romeo ve Juliet hikayesine dayanan "Hayat Kitabı"na, 100 milyon dolar bütçeli "Monster Trucks"tan ilki vizyona girdiğinde küçük büyük herkesi güldürmeyi başaran "Otel Transilvanya 2"ye çok sayıda yapım bulunuyor.

Yıl içerisinde seyirciyle buluşacak animasyon filmler arasında 50 milyonu aşan izlenme sayısına sahip ve gişe hasılatları on milyonlarca doları bulan eserler de yer alıyor.

Bütün çocukların bildiği masal: Yedi Cüceler

Milyonlarca Türk seyircinin izlemesi beklenen ve yılın en önemli animasyon filmlerinden olan  "Yedi Cüceler", 30 Ocak'ta vizyona girdi.

Yönetmenliğini Boris Aljinovic ve Harald Siepermann'ın üstlendiği Almanya yapımı animasyonun Türkçe seslendirme kadrosunda ise Yekta Kopan, Ziya Kürküt, Dündar Müftüoğlu, Erkan Taşdöğen ve Nilgün Kasapbaşoğlu yer alıyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Uyuyan Güzel masalının yeni bir birleşimi olan hikayede kötü cadı Dellamorta, Prenses Rose'u lanetler. 18 yaşına girmeden hemen önce parmağına keskin bir iğne batacak ve tüm kraliyetle birlikte 100 yıl sürecek derin bir uykuya dalacaktır. Prenses ve halkı bu derin uykudan ancak sevdiği adam tarafından öpülünce uyanabilecektir.

Sünger Bob Kare Pantolon 3D

Dünyanın en sevilen, su altında yaşayan omurgasızı olan Sünger Bob Kare Pantolon, hayatının en kahramanca macerasını yaşamak için kıyıya çıkıyor.

Şubat'ın 6'sında beyaz perdede olacak, ABD ve Güney Kore yapımı, Paul Tibbit'in yönettiği, Tom Kenny, Bill Fagerbakke ve Clancy Brown gibi oyuncuların yer aldığı yapım, sevilen çizgi-dizi Sünger Bob Kare Pantolon'un beyaz perde uyarlaması.

Yapıtta, tehlikeli korsan Burger-Beard ele geçirdiği sihirli kitabın son sayfasını bulup formülü tamamlayarak planını hayata geçirmeyi istiyor. Bu durumda Bikini Bottom şehri tehlikede olacak. Şehrin Sünger Bob, Patrick ve ekiplerine denizin dışında ihtiyacı vardır. Şimdi tüm ekip Burger-Beard'a karşı harekete geçmek zorundadır. Şehirlerini tekrar kazanabilmek için ise kitabı geri almak zorundalar.

Asteriks ve Oburiks'in mücadelesi


Şubat ayında izleyiciyle buluşacak bir başka animasyon film ise klasiklerden. Ayın 27'sinde vizyona girecek "Asteriks: Roma Sitesi" Fransa ve Belçika yapımı.

Alexandre Astier ve Louis Clichy'nin yönettiği Alain Chabat, Laurent Lafitte, Garaldine Nakache, Lorant Deutsch ve Artus De Penguern'in seslendirdiği eserde, Sezar ordusu hiç yenilmemiş Gaullerden kurtulmak için bir plan yapar.

Asterix'in köyünün etrafına yeni bir Roma inşa ederek onları yok etmeye ve asimile olmaya zorlayan Sezar'a karşı Asteriks ile Oburiks'in bu inşaatı durdurma çabaları sonuçsuz kalır ve Romalılar köyü yavaş yavaş ele geçirmeye başlar.

Takımın onurunu kurtaracak maç  

Japon yönetmen Isao Takahata'nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk film olan "Prenses Kaguya Masalı" (The Tale Princess of Kaguya) 13 Mart'ta vizyona girecek.

Tatsuya Nakadai, Nobuko Miyamoto ve Kengo Kora gibi oyuncuların seslendirdiği, 2 saat 18 dakikalık eserde yaşlı bir çiftin ormanda buldukları sihirli bir bebeği büyütme macerasını anlatılıyor.

Bir Arjantin İspanya yapımı olan ve 20 Mart'ta vizyona girecek "Metegol"ün (Foosball) yönetmenliğini Juan Jose Campanella yapıyor.

David Masajnik, Juan Jose Campanella ve Pablo Rago'nun yer aldığı filmde, Amadeo, oldukça utangaç fakat yetenekli bir çocuktur. Futbol oynadığı takım, zaferlerle dolu bir dönem geçirdikten sonra yenilgi üstüne yenilgi almış, parıltısını yitirmiştir. Kendisinin de desteğiyle, sahadaki en büyük rakipleriyle karşı karşıya gelmeleri gerekecektir.

Takım kaptanlarının da rehberliği sayesinde, sağ açıkta oynayan Amadeo ve takımı büyük bir maceraya atılır. Aşk, arkadaşlık ve beraberlik duygularının karışımı olan bu macera grubun eski ağır toplarını da bir araya getirecektir. Bu önemli maçta takımın onurunun kurtarılması için mücadele verilecektir.

Dünyaca ünlü isimlerin seslendirdiği film: "Evim"

Mart ayının 27'sinde vizyona girecek ABD yapımı "Evim" isimli filmin yönetmenliğini Tim Johnson yapıyor.

Orijinal seslendirme kadrosunda Jennifer Lopez, Rihanna, Jim Parsons ve Steve Martin gibi ünlü isimlerin bulunduğu filmde, bir grup sevimli uzaylı peşlerindeki düşmanlarından kaçmakta. Onlardan kurtulabilmek için dünyada bir yerlerde saklanmaya karar veren uzaylılardan biri, yanlışlıkla düşmanlarına saklandıkları yeri ifşa ettiğinde büyük bir karmaşa başlar ve sevimli uzaylı tek çareyi bir genç kızdan yardım almakta bulur.

Aynı gün vizyona girecek Varol Yaşaroğlu'nun proje aşamasındaki işi olan "Fırıldak Ailesi" isimli filmde daha önce televizyon ekranlarına gelen eğlenceli ailenin maceraları beyaz perdeye taşınıyor.

Tinker Bell ve Canavar Efsanesi

"Karlar Kraliçesi 2" ile "Nicky Tanner and the Fire Flower" filmleri 10 Nisan'da beyaz perdede izleyicisiyle buluşacak.

Yönetmenliğini Steve Loter'in yaptığı ABD yapımı "Tinker Bell ve Canavar Efsanesi" ise 17 Nisan'da vizyona girecek.

Lucy Liu, Ginnifer Goodwin, Jesse McCartney, Thomas Lennon ve Anjelica Huston'ın seslendirdiği filmde, Tinkerbell ve arkadaşları, korkunç bir canavar yuvalarını yerle bir etmeden önce onun ortadan kaldırılacağına emindir. Fawn perilerin korumak için tüm cesaretini toplar.

Çam ağacından yapılan arkadaş: Pinokyo

Çocukların bayramı 23 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak "Pinokyo"nun yönetmenliğini Anna Justice yapıyor. Çekimleri Kuşadası'nda gerçekleştirilen filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ise Alp Kırşan ve Cemre Kemer yer alıyor.

Bir çam ağacından yalnızlığına ortak olabilecek bir arkadaş yaratmayı başaran yaşlı Geppetto usta, bu kişiye Pinokyo adını verir. Pinokyo sadece konuşmakla kalmaz, aynı zamanda yaşam bularak neredeyse insan özelliklerini taşımaya başlar ve bundan sonraki hayatı çeşitli maceralara ev sahipliği yapar. Üstelik söz konusu olan yaramazlık olunca, Pinokyo'nun ahşaptan bir çocuktan hiç farkı yoktur.

Yaptığı haylazlıklarla Gepotto'yu bıktıran Pinokyo bir gün yaşadıkları kasabadan kaçar ve Mangiafuoco isminde bir kuklacının eline düşer. Sonrasında ise başına bir türlü dert gelir. Ona başta kızgın olsa da sonra sevgili Pinokyo'sunu aramaya çıkan Gepotto usta ise bir balinaya yem olur! Hep kanlı canlı bir insana dönüşme hayali kuran Pinokyo, cesaretini toplayıp ustasını, balinadan kurtarır.

Kurbağanın başından geçen komik olaylar: Ribbit

Çocukların merakla beklediği çizgi filmlerden olan "Ribbit"in 3D gösterimi ise 15 Mayıs'ta vizyona girecek.

Yönetmenliğini Chuck Powers'ın yaptığı filmin kahramanı "Ribbit" küçük bir kurbağa ama maceracı ve diğer kurbağalardan farklı hareket ediyor. Çocuklar kadar ailelerin de merak ettiği çizgi filmde kurbağanın başından geçen çılgın maceralar Türkçe izlenebilecek.

100 milyon dolar bütçeli film

Yönetmenliğini Chris Wedge'nin yaptığı, Danny Glover, Lucas Till,  Barry Pepper, Thomas Lennon ve Amy Ryan'ın yer aldığı "Monster Trucks", 22 Mayıs'ta beyazperde olacak.

Canavar kamyonların popülaritesiyle üretilen, 100 milyon dolar bütçeli animasyon yapımın yönetmenlik koltuğundaki Wedge, Buz Devri, Robotlar ve Doğal Kahramanlar'ın rejisörü.

Filmin senaryosu ise Jonathan Aibel, Glenn Berger, Derek Connolly ve Matthew Robinson'a ait.

Hayat Kitabı

ABD'de vizyona giren ve 70 milyon dolar hasılat yapan "Hayat Kitabı", 5 Haziran'da Türkiye'de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Jorge R. Gutierrez'in yöntmenliğini yaptığı ve Channing Tatum, Zoe Saldana, Danny Trejo, Ron Perlman ve Ice Cube'un seslendirdiği eserin yapımcılığını Guillermo del Toro ve Aron Warner üstleniyor.

Toplamda 50 milyon dolara mal olan, çıktığı günden bu yana 70 milyon dolar hasılat yapan ve hasılatı artmaya devam eden eser, Romeo ve Juliet hikayesine dayanıyor.

Kötü efendi arayışındaki minyonlar

19 Haziran'da beyazperde olacak ABD yapımı "Ters Yüz"ün yönetmenliğini Pete Docter yapıyor.

Seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Bill Hader, Mindy Kaling, Phyllis Smith ve Lewis Black gibi isimlerin seslendirdiği filmde, küçük Riley'in babasının San Francisco'da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağı değişen hayatı anlatılıyor.

24 Temmuz'da vizyona girecek bir başka film ise "Pixels". Yönetmenliğini Chris Colombus'un yaptığı, Adam Sandler, Michelle Monaghan ve Kevin James gibi oyuncuların yer aldığı, önceden kısa film olarak çekilen film uzun metraja dönüşüyor.

Pac-Man, Frogger, Uzay istilacıları ve diğer kült figürler 80''lerin New York'unda bilgisayarlarda olay yaratıyor.

Üç kişilik maceracı ekibi

Bu yıl içerisinde vizyona girecek ve ilgi çekmesi beklenen filmlerden biri ise Minyonlar (Minions).

Yönetmenliğini Pierre Coffin ve Kyle Balda'nın yaptığı ABD yapımı film 4 Eylül'de meraklılarının beğenisine sunulacak.

Tarih öncesi çağlardan beri kendilerine kötü bir efendi arayışında olan Minyonlar, Dracula'dan, Firavun'a, Napolyon'dan, dinozorlara kadar birçok kişiye hizmet etmeye çalışsalar da, hepsi birgün yok olur.

Hizmet edecek bir efendi bulamayınca Antartika'da kendi hallerinde yaşamaya başlayan minyonların kaderi 1960'lı yıllarda değişir. Çünkü 3 kişilik maceracı bir minyon ekibi, Amerika'ya doğru yola çıkar.

Klasikleşen eserin sinemaya uyarlanması: Küçük Prens

İsimsiz Siyah Martı Projesi isimli çizgi film 25 Eylül'de vizyona girecek.

Çocukların ilgisini çekme ihtimali yüksek bir diğer film ise "Küçük Prens" (The Little Prince). Fransa yapımı filmin yönetmenliğini Mark Osborne üstleniyor. Rachel McAdams, James Franco ve Benicio Del Toro gibi oyuncuların seslendirdiği film, ünlü Fransız yazar ve şir Antoine de Saint-Exupery'in klasikleşmiş eseri "Küçük Prens"ten sinemaya uyarlandı.

Animasyon türündeki yapıtta, bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır.

Büyük-küçük tüm seyirci kitlesini güldürmeyi başaran film...

Yılın son çeyreğinde beyazperdede seyircisiyle buluşacak animasyon türündeki filmlerden biri de "Otel Transilvanya 2". 3 boyutlu olarak seyircinin karşısına çıkacak ABD yapımı filmin yönetmenliğini Genndy Tartaovsky yapıyor.

Adam Sandler, Kevin James ve Steve Buscemi gibi oyuncuların seslendirdiği filmde, çok yaşlı bir vampir olan Vlad, ailesini bir araya toplamak için Otel Transilvanya'ya geldiğinde, binanın bugünü andıran bir modernizmle doğaüstü bir "old-school" tarzına büründüğünü keşfedecek.

İlki 2012'de vizyona giren keyifli animasyon serisi, sadece Türkiye'de değil dünya çapında çok iyi gişe rakamları elde etmiş ve büyük-küçük tüm seyirci kitlesini güldürmeyi başarmıştı. Senaryosu Adam Sandler ve Robert Smigel'e ait ikinci filmin orijinal seslendirme kadrosunda Mel Brooks, Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi, Keegan-Michael Key, Andy Samberg ve Kevin James gibi isimler başı çekiyor.

Yılın son animasyon filmlerinden "Peanuts" ise 13 Kasım'da vizyona girecek. Yönetmenliğini Steve Martino'nun üstlendiği ABD yapımı çizgi film, Snoopy ve Woodstock'ın tıpkı eskisi kadar ilginç maceralarını konu alıyor.

Editör: TE Bilisim