Bu yıl Van’da 17 Mart Pazar günü kutlanılacak olan Newroz’a katılacak sanatçılar belli oldu.


BDP tarafından organize edilen ve 17 Mart Pazar günü Van’da kutlanılacak olan Newroz’a Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Ciwan Haco, Aynur Doğan, Sipan Xelat, ve Renas Amed’in yanı sıra yerel sanatçılarında katılacak. 

 

BDP'DEN DAVET

Van merkez ve ilçelerinde yapılacak Newroz kutlamalarının programı BDP Van İl Örgütü binasında yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda, BDP İl Eş Başkanları Figen Yaşar, Musa İtah, il ve ilçe yöneticileri, DÖKH aktivistleri, KESK, belediye ve il genel meclis üyeleri, GÖÇ-DER, MEYA-DER, KURDİ-DER ve VAKASUM temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda konuşan Newroz Tertip Komitesi Başkanı Azim Yacan, tarihten bu yana Kürt halkının zulüm, zorbalık, imha ve karanlığa karşı Newroz ateşiyle karşılık verdiğini belirterek, böyle bir süreçte tarihten gelen özlemlerin güncel ile buluştuğu bir dönemde Newroz bayramını kutlamaya hazırlandıklarını kaydetti. Yacan, "Statüsüzlüğe ve özgürlüksüzlüğe veda anlamına gelecek olan 2013 Newroz bayramını 'Demokratik kurtuluş, Sayın Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü' şiarıyla kutlayacağız" dedi. Yacan, Demirci Kawaların, Mazlum Doğanların ve Sakinelerin mücadeleci ruhlarının buluşacakları gün olarak değerlendirdiği Newroz'a tüm halkı davet ettiğini söyledi.

 

BDP, KESK, DÖKH, Van Belediyesi, TUYAD-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, GÖÇ-DER, MEYA-DER ve KURDÎ-DER'den oluşan Newroz Mitingi Hazarlık Platformu tarafından hazırlanan program şöyle: 17 Mart Pazar günü Van Kültür Parkı Newroz Alanı'nda saat 10.00'da başlayacak olan Newroz Bayramı kutlamasına Ciwan Haco, Aynur Doğan, Sipan Xelat, Renas Amed, Hozan Hüseyin, Nuda Kültür Merkezi Çocuk Folklor Gurubu katılacak. 18 Mart Pazartesi Başkale ve Edremit ilçelerinde, 19 Mart Salı günü Erciş, Muradiye ve Gevaş ilçelerinde, 20 Mart Çarşamba günü Gürpınar, Özalp, Çatak, Çaldıran ve Bahçesaray ilçelerinde Newroz kutlanacak.

Editör: TE Bilisim