Van Kahvaltısı Derneği, kahvaltı kültürünün imajının zedelenmemesi için Kahvaltıcılar Sokağı'nda müşterilerin rahatsız edilmelerine neden olan çığırtkanlığa son verdi.

Van'da genellikle yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği Kahvaltıcılar Sokağı'nda yaşanan kötü görüntüler tarihe karışıyor. Vatandaşların sürekli şikayetlerine neden olan çığırtkanlık Van Kahvaltısı Derneği'nin girişimleri sonucu ile bitirildi. Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de yapılan şikayetler doğrultusunda müşterileri rahatsız ettikleri, tüketici haklarına saygı göstermedikleri sebebiyle sürekli uyardığı ve uyarılara rağmen aldırış etmedikleri gerekçesi ile mühürlediği salonlarda bu kötü görüntünün artık yaşanmayacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van'ın tanıtımı yolunda en büyük rolü oynayan kahvaltı kültürünün bu tür görüntülerle anılmaması için bir dizi çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Bu çirkin tablonun tarihe karışıyor olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını anlatan Caner, "Derneğimiz çatısı altında yapacağımız her girişim bu kültürün çok daha iyi noktalara gelmesine katkı sunacaktır. Van'ımızın iki güzide kahvaltı salonunun rekabet için girmiş oldukları bu tavır kahvaltı kültürümüzün imajına da kötü örnek oluyordu. Ama işletme sahibi arkadaşlarımız da artık bu olumsuz görüntünün son bulması için gerekli desteği sunacaklarının sözünü vermeleri ile birlikte bu kötü imaj son bulmuş oldu. Ben kendilerine bu davranışlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki burada en büyük takdirlerden birini de Van Büyükşehir Belediye Başkanlığımız alıyor. Çünkü onlarda bu çirkin tablonun bitmesi için bizlere bıkmadan usanmadan uyarılarda bulundular. Uyarmakla kalmayıp gerekli her türlü desteği de sunacaklarını defalarca ifade ettiler. Gerek bu iki güzide kahvaltı salonumuz gerekse Van Büyükşehir Belediyemizin bu katkıları ile kahvaltı kültürümüz çok daha iyi tanıtılacak. Van Kahvaltısı Derneği olarak bizlerde farklı projelerle bu kültürümüzün çok daha kitlelere ulaşması yolunda bir takım çalışmalar içerisinde olacağız. Bunun içinde durmadan aralıksız yolumuza devam edeceğiz. Tüm bunların olabilmesi ve kötü imajların yok olması da birlik ve beraberlikle olur. Bizde bu birlikteliği her daim istiyor ve arzuluyoruz. Ben tekrar kültürümüz için bu iki kahvaltı salonumuza teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim