Aydın’ın Kuşadası’nda yayın yapan “Ada’da Yaşam Dergisi”, Nisan ayı sayısında Van’ın tanıtımına yer verdi. Turizm, magazin ve aktüalite konularında yayın yapan dergi, Van’a renkli sayfalarına geniş yer vererek, kentteki yaşamın güzelliklerini okuyucularına aktardı.

 

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tülay Aksay tarafından kaleme alınan ‘Van’da Yaşam’ yazısında, ilin turizm değerleri ön planda yer alıyor. Her ay bir ili ziyaret ederek, o ilin güzelliklerini sayfalarına taşıyan Ada’da Yaşam Dergisi, Van’da yaptığı dört günlük gezi sonrası izlenimlerini sayfalarına taşıyarak, kentin tanıtımına katkı sundu. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tülay Aksay, özelliklede Van’da insanların ilgisine hayran kaldığını yazdı. Yaptığı uçak seyahatinde Van’a gelen Japon turistlerin ağırlıklı olmasının kendisini şaşırttığını dile getiren Aksay, Van kahvaltısından ve Van balığından da övgüyle bahsediyor. Van’da yaşanan depremlere ve sonrasında yapılan çalışmalara değinen Aksay, Akdamar Adası’na geniş yer verdi. Ah Tamara efsanesinin anlatıldığı yazının yanı sıra Van Kalesi’nin yapısı ve tarihi hakkında da bilgiler aktaran Aksay, bunun yanı sıra Abdurrahman Gazi Türbesi, Hüsrevpaşa Camii, Kaya Çelebi Camii gibi önemli yapılara da yer ayırdı.

 

“VAN KAHVALTISI YAPMADAN GELME”

 

Yaptığı gezide Van’da olduğunu bilen dostlarının kendisini arayarak ‘Van kahvaltısı yapmadan gelme’ dediğini belirten Genel Yayın Yönetmeni Tülay Aksay, bunun üzerine soluğu Sütçü Kenan isimli kahvaltı salonunda aldığını kaydetti. 1946 yılından bu yana Sütçü Kenan’ın Van’a hizmet verdiğini dile getiren Aksay, Van kahvaltısının geldiği noktayı övgüyle anlatıyor. Van’da kahvaltının bir kültür haline geldiğini belirten Aksay, Sütçü Kenan’ın Emitt Fuarı’nda 3 bin stant arasında en iyi tanıtım ödülüne layık görüldüğünü de dile getirdi. Sütçü Kenan’ın Türkiye’nin en erken açılan kahvaltı salonu olduğunu da sözlerine ekleyen Aksak, Türkiye’de neredeyse tüm ünlülerin kahvaltı kültüründe meşhur olan Sütçü Kenan’a uğradığını yazdı.

 

Editör: TE Bilisim