Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, 1 Haziran Pazar günü Guinness Rekorlar kitabına girmek için yapılacak olan Van Kahvaltısı Rekor etkinliğinin Van'ın çözümle gelişen huzur ortamı için önemli bir girişim olduğunu vurguladı. Kahvaltı rekorunu barışın sofrası olarak nitelendiren Kuşan, tüm Van halkını o gün Van Kalesi'ne çağırdı.

Kuşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Yıllardır bünyesinde sayısız güzellikleri buluşturan Van bir kez daha kendisini dünyaya tanıtmak için bir şans yakaladı. Yıllardır tarihi ve doğal güzellikleri saklı kalan dünyada eşi benzeri olmayan bir gölü ve sayısın zenginliği olan Van’da çözüm süreciyle birlikte nihayet huzuru ve barışı konuşmaya başladı. İşte Van TSO öncülüğünde başlatılan ve tüm Van’ın tek yürek olduğu Van Kahvaltısı ile kırılacak rekor ile Van bir güzelliğini daha dünyaya duyurma fırsatı yakaladı.

Van’ın sayısız güzelliklerinden sadece birisi olan Van Kahvaltısı her ne kadar Türkiye’nin dört bir tarafında isim yapmış olsa da bu rekor hiç şüphesiz kahvaltımızın kalitesini de şöhretini de bir kez daha tescilleyecektir. En az 20 bin kişiyle Guinness rekoru çalışırken Van bir ilki daha gerçekleştirmiş olacak ve en çok da bu yanı ile konuşulmaya başlanacaktır. O da şudur ki: Çözüm süreciyle huzurun daha ağır bastığı, dağlarda barış havasının estiği bölgede büyük bir alanda barış sofrası kurulacak ve Vanlılar ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından insanlarla huzurun sofrasına oturacak.

Sadece Van’ın değeri olan ve tüm Vanlıları tüm kaygılardan ve düşüncelerden uzak buluşturacak olan bu huzur sofrasının bu anlamda bütünleştirici gücünü hesaba katmalı ve büyük emeklerle oluşturulan bu sofrada herkesin katılmasıyla katkı sunması sağlanmalı. Biz de siyasi gömleğimizi bir kenara bırakarak Van için büyük bir şans, büyük bir fırsat olan bu sofraya tüm Van halkının katılmasını canı gönülden istiyor ve davet ediyoruz.

Tüm Van halkı bu sofrada oturmalı ve bu barış sofrasının ortağı olmalıdır. Pazar günü saat 07:00’den başlayarak Van Kalesi’nde buluşup bu büyük rekora ortak olalım.

Editör: TE Bilisim