MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda MDOB Çocuk Korosu ev sahipliğinde, Mersin Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Mersin Doğa Koleji Çocuk Korosu ve Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu ile birlikte bir konser verildi. “Çocuklar İçin Senfoni” isimli konserin seslendirildiği etkinlikte, Kültür Merkezi salonu tamamen dolarken, kalabalık bir izleyici kitlesi konseri ayakta izledi. Şef Aytuğ Ülgen yönetiminde seslendirilen konserde, konservatuvar öğrencilerinden Ada Yıldız, Ada Enön, Mari Musaev, İdil Yunkuş ve Efe Ünal solist olarak yer aldı. 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle son bulan konserde 23 Nisan coşkusu yaşandı.
MDOB, “Çocuklar İçin Senfoni” konserini 26 Nisan Cuma günü Vanlı depremzede çocuklarla da buluşturulacak. Reyhan Bezdüz’ün çalıştırdığı MDOB Çocuk Korosu ve Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu’nun birlikte gerçekleştireceği konser, Van 100. Yıl Üniversitesi Konser Salonu’nda iki temsil olarak verilecek.
MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Van etkinliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “23 Nisan coşkusuyla yeniden çocuklarımıza perdelerimizi açtık. Çocuklar İçin Senfoni etkinliğini ve 23 Nisan coşkusunu depremzede çocukları için Van’a taşıyoruz. Sanat kurumu olarak doğal afet yaşamış yurttaşlarımızın yanında olmak, onlara moral vermek, bir nebze de olsa mutlu etmek bizleri daha da mutlu edecektir. Mersinli çocukların içten selamlarıyla depremzede çocuklarımızı kucaklamaya gidiyoruz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim