Van Türk Musiki Derneğinden TRT ve Kültür Bakanlığı Solist ve Sazendelerinin katılımları İle 20. yıl konseri verilecek. 28 Nisan pazar günü YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenecek olan konsere Vanlıların yoğun ilgisi bekleniyor.

Van’da 1993 yılında kurulan ‘Van Türk Musiki Derneği’ 28 Nisan pazar günü vereceği 20.Yıl özel konseri ile Vanlı müzikseverler ile buluşacak.

20. yıl konserini özel kılan sebeplerin başında ise TRT Ankara radyosu, TRT İstanbul radyosu, TRT Diyarbakır radyosu, Kültür Bakanlığı ses ve saz sanatçılarının katılımı olacak.

 

PAZAR GÜNÜ VANLILAR İLE BULUŞUYOR

 

20. yıl konseri ile ilgili konuşan dernek koro şefi müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş, “Bir dernek kolay kurulur ama her yılı dolu dolu yaşamak ve 20. yılı kutlamak ayrı bir güzelliktir. Bizler 20.Yılımızı daha dolu yaşamak ve yaşatmak için aylar öncesinden hazırlıklarımıza başladık ve Pazar günü Van halkı ile buluşuyoruz.” Dedi.

 

KONSERE YOĞUN SANATÇI KATILIMI

 

Konsere katılanlar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Altıntaş, “20.Yıl Konserimize TRT Ankara Radyosu Usta Klarnet Sanatçısı Salih Çağlar, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk müziği korosu klasik kemençe sanatçısı Munise Reyyan Kurbani, TRT İstanbul Radyosu Sanatçılarından Vanlı Hemşerimiz Mehmet Özkaya, TRT İstanbul Radyosu Keman sanatçısı Turay Dinleyen, TRT İstanbul Radyosu viyolonsel sanatçısı Serdar Açın, TRT Diyarbakır radyosu Ney Sazendesi Mehmet Ali Özakbaş, Dernek eski Üyelerimizden kanun sanatçımız Oktay Helvacı ve birçok eski üyemizin katılımı ile konserimiz çok coşkulu geçecek. Bu konserimize katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara da şimdiden teşekkür ediyoruz. Tüm Vanlı hemşerilerimizi konserimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Van Türk Musiki Derneğinin düzenleyeceği konser 28 Nisan pazar günü YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenecek.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim