Van’ın turizm elçisi olan Bak Hele Bak’tan rekor açıklaması. Yüzde 100 Van Markası olan ‘Van Kahvaltısı’ dünya çapında bir rekora hazırlanırken bu organizasyonun mimarı olan Bak Hele Bak’tan birlik ve beraberlik açıklaması geldi. Bak Hele Bak Yusuf Konak işletme sahibi Harun Konak, yaptığı açıklamada 1 Haziranda düzenlenecek olan kahvaltı rekor denemesinin festival havasında geçeceğini ifade ederek, hedeflerinin 30 bin kişiyi Van kahvaltısıyla buluşturmak olduğunu söyledi.

Guiness Rekorlar kitabına girmeye hazırlanan Van’da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Yıllardır Van’ın turizm elçiliğini yapan Bak Hele Bak Yusuf Konak kahvaltı sarayı şimdi de Van’ı Guiness Rekorlar kitabına girmeye hazırlıyor. Yüzde 100 Van Markası olan ‘Van Kahvaltısı’ dünya çapında rekora koşuyor. 1 Haziran’da düzenlenecek olan Van Kahvaltısı rekor denemesi öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Van TSO işbirliğiyle gerçekleşecek olan rekor denemesi öncesi projenin mimarı olan Bak Hele Bak Yusuf Konak kahvaltı sarayı işletme sahibi Harun Konak’tan rekor açıklaması geldi. Konak yaptığı açıklamada hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, organizasyonun festival havasında geçeceğini belirtti.

KONAK: KAHVALTIMIZ BİR MARKADIR

Rekor denemesiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi Harun Konak, Van’ın turizm cenneti olduğunu dile getirerek, turizm potansiyelini yükseltmek için üstün çaba harcadıklarını belirtti. Konak, “Hedefimiz Van’a nüfusunun kat be katı turist çekmektir. Bana göre Van kahvaltısı başlı başına bir dünya markasıdır. Biz buna sahip çıkmak, geliştirmek kültürümüzü devam ettirmek için çok farklı bir efor sarf ediyoruz. Bu eforu harcamamızın tek nedeni var oda bizim Van sevdamızdır. Bu Van sevdamızı da kuşaktan kuşağa aktarmak istiyoruz. Biz ustalarımızdan aldığımız deneyim, kültür ve birikimle hareket etmek istiyoruz. Van kahvaltısı bir markadır. Van’a mal olmuş otlu peynir, kaymak, murtuğa, bal ve ceviz gibi birçok değerimiz var. Bunları yan yana koyduğumuzda farklı bir profil çıkıyor. Biz de bu coğrafyanın insanlarıyız haliyle bu coğrafyanın her şeyinden yararlanmak istiyoruz.” Dedi.

KONAK: TEMEL AMACIMIZ VAN’IN KAZANMASIDIR

‘Bak Hele Bak Yusuf Konak’ isminin Van’da marka olduğunu dile getiren Konak, depremden sonra Van’dan ayrılma sebebi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
Konak, “Bizler Van’da marka olduk, burada büyüdük. Haliyle buranın insanına hizmet etmek istiyoruz. Van’ın ekonomisini canlandırmak için geçte olsa Van’a dönme kararı aldık ve şimdi Van’da halkımıza hizmet veriyoruz. Van’a dönmek için çok baskı gördük insanlarımızdan. Her kesim bizim Van’a geri dönmemiz için büyük baskı yaptı ve sonuçta Van’a Van halkına hizmet etmeye geldik. Van’dan gitme sebebine gelirsek, büyük bir deprem yaşadık ve salonumuz büyük zarar gördü. Biz yeni bir yer aramaya başladık. Burada 3 ay yer aradık ancak bir yer bulamadık. Hangi şartlarda olursa olsun bir yer bulabilseydik hemen işimizi devam ettirecektik. Ancak bir yer bulamadık ve Ankara’da yer açmaya karar verdik. Ama kısa süre içerisinde yine marka olduğumuz kente gelmek bizleri gerçekten mutlu etti. Bundan sonraki hedefimize gelecek olursak, 1 Haziran’da büyük bir organizasyon düzenlenecek. Biz bu organizasyonda büyük görev üstleneceğiz. Ama böyle bir organizasyon yapılacaksa biz ve iş partnerlerimiz sözümüzün arkasındayız. Gücümüzün yettiği kadar imkanlarımızı zorlayarak bu organizasyonun içerinde yer alıyoruz. Biz bu rekor denemesinin festival havasında geçmesini istiyoruz. Bu iş sadece bir kahvaltı salonunun işi değil. Bütün iş kolları, esnaflar, STK’lar yani aklınıza kim geliyorsa bu organizasyonun içerisinde payları vardır. Bu saydığım iş kolları ile bu organizasyon gerçekleşecek. Hep birlikte el ele vererek bu organizasyonun festival havasında geçmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu sayede Van kazanacak. Zaten bizim de temel amacımız Van’ın ve Vanlının kazanmasıdır.” Dedi.

KONAK: EL BİRLİĞİ DEĞİL, GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTIK

1 Haziran’da gerçekleşecek olan büyük organizasyonda hedeflerinin büyük olduğunu sözlerine ekleyen Konak, “1 Haziran’da biz ve iş partnerlerimiz ve Van sevdasına gönül vermiş bütün insanlar koordineli bir şekilde ve Van TSO’nun işbirliğiyle bu organizasyonu festival havasında yapmak istiyoruz. Hedefimiz 30 Bin kişiye aynı anda Van kahvaltısını sunmaktır. Bu konuda Van olarak gönül birliği yaptık ve bu organizasyonu el ve gönül birliğiyle başaracağız. Bu organizasyonun her yıl tekrarlanmasını istiyoruz. Newyork’ta böyle bir rekor denendi ancak 20 bin kişi katıldı. Biz bu sayıyı Van’da aşacağımıza inanıyoruz. Bizler her ilden temsilci, devlet başkanları protokol ve halkımızı bekliyoruz. Bu organizasyon ile Van ünlülerin uğrak yeri haline gelecek. İklimi, turizmi, doğası, ekonomisi ve iş potansiyeliyle Van bir cennettir bana göre.” Dedi.

KONAK: BİZ BİR SES, BİR ÇIĞLIK YARATMAK İSTİYORUZ

Rekor denemesindeki kahvaltı programıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Konak sözlerini şöyle tamamladı: “Rekor denemesinde belirlenen bir kahvaltı menüsü olacak. Mesela otlu peynir, murtuğa, bal, kaymak, cacık, yani Van’a özgü kahvaltı çeşitleri olacak. Biz kahvaltımıza İstanbul veya Ankara’dan getirdiğimiz bir peynir veya başka bir şeyi bırakmayacağız. Biz Van’a has kahvaltımızı sunacağız. Biz bir ses, bir çığlık yaratmak istiyoruz. Bana göre bu proje Van’ın gurur kaynağıdır. Biz herkesten bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Biz bu konuda canla başla çalışacağız. Bu organizasyonda farklı kültürde insanları da bekliyoruz. Gelecek olan misafirler için tercümanlar da bulunduracağız. Bu organizasyonu geleneksel hale getireceğiz ve bir akım oluşturacağız. Sadece kahvaltı değil ileriki süreçte daha farklı organizasyonlara da imza atacağız. Bu konuda birçok projemiz var. Bu organizasyon ileri de gerçekleştireceğimiz projeler için ön ayak olacaktır.”


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim