Sanatçı Rojin, Ezidi kızların rehabilite edilmesi amacıyla, "Yeni Yaşam" adı altında Duhok'taki bir kampta proje uygulamasına başladığını ve kadın derneklerinin kendilerine destek vermediğini söyledi. Rojin, "James Cameron'un Avatar filminde hep duadan ve tanrıdan medet umanlar var. Kürtler'i de Avatarlar'a benzetiyorum. Avatar kazanarak bu işi başaracaktır… Buna inanıyorum…"

"İLKOKULDA İKİ MUSTAFA TANIDIM"

5 yaşında ilkokula başladığında "iki Mustafa tanıdığını" söyleyen Rojin, "Biri Mele Mustafa Barzani diğeri ise, Mustafa Kemal Atatürk. Birinin fotoğrafı yerin 7 kat altına saklanırken, diğerininki ise en tepeye asılırdı." dedi.

"KÜRTLERİ AVATAR'A BENZETİYORUM"

Rudaw'a konuşan Rojin, bağımsız Kürdistan'ın kurulması gerektiğini ifade ederken, Kürt'leri James Cameron'un Avatar filmindeki Avatarlara benzettiğini söyledi.

Rojin, "Yıllardır bir çok Kürt'ün içinde mutlu olacağı, kendi ülkem diyebileceği "BağımsızKürdistan" özlemi var. Güneş balçıkla sıvanmaz! Dünya bunun farkında. Aşırı milliyetçi biri değilim ama, yaşadığımız coğrafyada çok kısıtlı imkanlarla medeniyet savaşı verdiğimiz çok açık! Kürtler'in devleti ve kendinilerini sevmeye ihtiyacı var. Sınırın olsun sonra, sınırlar kalksın. Dünyada her halkın bağımsız ülkesi varsa benim neden olmasın?James Cameron'un Avatar filminde hep duadan ve tanrıdan medet umanlar var. Kürtler'i de Avatarlar'a benzetiyorum. Avatar kazanarak bu işi başaracaktır… Buna inanıyorum…" dedi.

PORTREROJİN

Rojava'ın Kamışlo kentinden bir anne ile Mardin'in Nusaybin ilçesinden bir babanın kızı olarak, Adana'da doğdu. Bugüne kadar toplam 6 albüm çıkaran Rojin, 2005 yılındaHürriyet'in "Altın Kelebek" yarışmasında en iyi etnik kadın şarkıcı ödülünü aldı

Müziğin yanısıra 25 tiyatro eserinde başrol ve yan rollerde oynadı.

16 yılda 25 ülkede çeşitli festival ve organizasyonlarda konserler verdi.

Başlattışı sosyal projeler: Van Benim Ben Van'ım Kampanyası, Suruç' taki mültecilere destek, Roboskili ailelerle dayanışma, Ezidi kadınlarına yönelik New life project (Yeni Yaşam Projesi).

Editör: TE Bilisim