Sinema sanatçısı Kadir inanır ile birlikte Hakkâri’ye gelen sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, içinde İnanır'ın rol alacağı bir film Hakkari'de çekecekleri sözünü verdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şavata, içinde Kadir İnanır'ın da rol alacağı ve finalini Kandil Dağı'nda çekmeyi düşündüklerini söyledi.

En kısa zamanda projeyi hayata geçirmeye çalışacaklarını ifade eden Şavata, “Ben buradan bütün sanatçılara seslenmek istiyorum. Hakkâri’ye geç kaldık. Hakkâri’ye gelmemiz gerekir. Bundan dolayı biz başlangıç yaptık. Bizzat Kadir İnanır'ı da alarak Hakkâri’ye geldik. İnşallah güzel projelerle görsel sanatlarda faaliyet göstereceğiz. Hep beraber sinemamızı var etmeye çalışacağız. Açılışı yapılan sinema salonu inanıyorum ki çok salona dönüşecektir. Yürekten inanıyorum ki Hakkari'de film festivalleri de olacaktır. Yaşasın Türkiye sineması ve sinemamız. Barışın, kardeşliğin ve kardeşkanının akmadığı bir dönemde sanatçıların buraya gelmesi, burada boy göstermesi, inanıyorum ki başlangıç değil sonuçta olmayacaktır" dedi.

 

“SANATÇILARIN GÖREVLERİ BARIŞA MEŞALE YAKMAK”

 

Sanatçıların görevlerinin barışa meşale yakmak, bu meşaleyi ebedi kılmak, halk ile beraber yürümek ve halkın söylemek isteyip de söyleyemediğini dile getirmek ve halka öncülük etmek olduğunu dile getiren Şavata, "Daha öncede belirttiğim gibi barış, sanat ve sporla olur. Eğer ülkemizde sanat ve spor var ise barış da gelir. Şu an kendi dönemimizde, zamanın derinliklerinde ve cunta rejim döneminde de biz filmlerimizde hep bunu anlattık. Kavganın biçimi ne olursa olsun mutlaka bir barış umudu vardır ilkesi ile yola çıktık. Dil, din, ırk gözetmeksizin kardeşiz dedik. Onun için Hakkâri’deyim. Burada inanıyorum ki çok filmler çekeceğiz. Şehrimizin güzelliklerini bu kış mevsiminde de görmek bizi sıcak kıldı. Bugün biz Kadir Bey ile beraber Yüksekova'ya, Şemdinli'ye kadar gittik. Halkın ilgi alakası zaten ölçülmez. İnanıyorum ki bizim burada çekeceğimiz filmler de bu bölge ile beraber Türkiye'nin barışı için olacaktır. Hatta filmimizin finalinde Kandil'e kadar gitmek de var. Bunun da müjdesini vermek istiyorum. Böyle bir iki projemiz var. İnanıyorum ki burada diziler çekilirse, güzel bir başlangıç yaparsak arkası gelecek. Benim gayem de bir Hakkarili olarak bunu başlatmak ve barış sürecinde de bir şeyler yapmak" diye konuştu.



FİLMİN FİNALİ KANDİL'DE OLACAK

 

Kandil'le ilgili projeleri olduğunu da dile getiren Şavata, "Beni önce Hakkari düşündürüyor. Hakkari gibi bir yerde Kadir İnanır gibi sanatçı ile bir dizi çekmek, bir sinema filmi yapmak benim için öncelik olacak. Zaten benim Erbil'de çalışmalarım var. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

“1. KÜRDİSTAN FİLM FESTİVALİ'Nİ BAŞLATACAĞIZ”

 

Erbil'de Kürdistan kültür sinemalarını inşa ettiklerini ifade eden Gani Rüzgar Şavata, "Beş tane salon açtık. Büyük Kürdistan Film Festivali, başlangıç olacak bu sene. Juri başkanımızda Sayın Kadir İnanır'dır. 2014 yılı Mart ayının 12'sinden başlayıp 20'sine kadar Kadir İnanır'ın öncülüğünde bir festival gerçekleştireceğiz. Yalnız Türkiye ve Kürdistan'dan değil, tüm dünyadan sanatçılar gelecek. Biz orada büyük bir sinema inşa ediyoruz ve sembolümüz de şaha kalkan attır. İnşallah 1. Kürdistan Film Festivali'ni başlatacağız Kadir İnanır'ın jüri başkanlığında" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim