Uzun yıllardır kurumların ayrı katılım gösterdiği fuara bu yıl Van Valiliği, Van Belediye Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ortak katılım göstermesi Van adına en önemli gelişmeydi.

Binlerce ziyaretçinin gezdiği fuar Dünyanın en önemli Turizm Fuarlarından biri kabul ediliyor. Özellikle turizmcilerin yoğun ilgi gösterdiği EMİTT Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Van Standına gösterilen ilgi ise oldukça sevindiriciydi. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok, Vanlı turizmciler, Vanlı işadamlarının ev sahipliği yaptığı Fuarda Van Standını çok sayıda katılımcı ziyaret etti. Ziyaretçilere sabah Van Kahvaltısı ikram edilirken, öğleden sonra da Ayran aşı ikramı yapıldı. Savat Gümüş, Van Kilimleri ve Van Kedileri ise fuarın gözdeleri oldu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan EMİTT 2014 Turizm Fuarında Van Standına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, ‘Önümüzdeki dönem Van için güzel olacaktır. Van artık kabuğunu kırıyor. Ziyaretçilerin ilgisi beni gelecek dönemler adına umutlandırdı. Katılımcı ve katkı sunan herkese teşekkür ederim.’ Dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van’ın en büyük sorunu olan tanıtım eksikliğini bu fuarlarla gidereceklerini belirterek ‘Birlikten her zaman rahmet doğar. Kurumların Van’ı önceleyen bir tavır içinde olmaları bizleri gelecek adına sevindirmiştir. Bugün standımıza gösterilen ilgi, önümüzdeki dönemde turizm sektörü açısından çok önemlidir. Beklentilerimizi yüksek tutmalıyız. Özellikle seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin Vana ilgisi artmıştır. İnşallah bunun sonuçları çok olumlu olacaktır. Ayrıca bizlere burada destek olan ve ilgi gösteren Van Vakfı Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim’ şeklinde konuştu. Fuarda Van Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Metin Abi, Murat Beyaz ve Ömer İnanç, Meclis Üyesi Yusuf Konak yer alırken, Vanlı otel, seyahat acenteleri de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim