Van TSO'nun girişimleri ile 20 binden fazla insanın katılımıyla rekor kırmaya hazırlanan Van Kahvaltısı dünya çapında marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 1 Haziran'da Guinness Rekorlar kitabına girmek için hazırlıkları süren kahvaltı Türkiye'nin bir çok ilinden sonra dünayaya da açıldı. 

“Breakfast House – Kahvaltı Evi” Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Van kahvaltısını menüsünde sunuyor. Van’ın meşhur kahvaltısı bilakis Van’dan gelen malzemeler ile hazırlanmakta. Nazım Öztürkçü‘nün sahibi ve işletmecisi olduğu Breakfast House Çokolovskiy Bulvar’da hizmete girdi.

Geleneksel Van kahvaltısında hemen hemen yok yok. Van yöresine has otlu peynir, kavut (Leblebi tozu ile hazırlanan meze), tereyağı, yeşil zeytin, siyah zeytin, beyaz peynir, kaşar, salata, petek bal,kaymak, reçel çeşitleri, yazlık helva ve sınırsız çaydan oluşmakta. Tam 4 çeşit yemekte oluşan business lunch hafta içi 12.00- 15.00 saatleri arasında servis edilmekte. Çorba, aparatif, etli yemek ve isteğe bağlı olarak salata veyahut içecek servis edilmekte. Menüsünde Türk lezzetlerini bulunduran Breakfast House’da fiyatlar çok uygun. Et güveç, türlü,kuru fasülye, paylıcan kebap, izmir köfte, et sote, dana bonfile, dana antrikot, dalyan köfte ve daha bir sürü geleneksel türk lezzetleri menüde mevcut.

Editör: TE Bilisim