Semerkand Vakfı Van Şubesi ile Dost Kapısı Derneği tarafından düzenlenen 'Muhabbet Geceleri' programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eski Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen program öncesinde bir açıklama yapan Van Dost Kapısı Derneği Sosyal İşler Başkanı Hakan Gündoğdu, Muhabbet Geceleri ile insanların gönlüne girmeyi hedeflediklerini belirterek, "Akşam burada inşallah Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimizi de anmış olacağız. İnsanlarımıza o manevi havayı yaşatmayı düşündük" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan Semerkand Vakfı Van Şube Başkanı Kasım Öztunç da, Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diledi. Öztunç, "Muhabbet; sevgidir, vefadır, hürmettir, sadakattir. Muhabbet, ruh dünyamıza Yağan rabbani bir ikramdır. Burada bir nebze olsun fayda vermek amacıyla yurt içi ve yurt dışında muhabbet geceleri tertip edilmektedir. Ben bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Mevlid-i Şerif'in okunması ile devam etti. İlahilerin, kasidelerin seslendirildiği gece, Dursun Ali Erzincan tarafından şiirlerin okunması ile son buldu. - Van

Editör: TE Bilisim